Hlavní obsah

Netradiční kanceláře pobaví a probudí v zaměstnancích kreativitu

Novinky, tnk

Mezi nejnápaditěji navržená pracovní místa patří kancelář na korábu nebo pracovna v podobě autodráhy či kancelář s tobogánem. Strohost se nenosí, nyní jsou v kurzu veselé pracovní prostory. Nehodí se samozřejmě do všech firem, ale spíše do agentur, ve kterých je třeba podnítit kreativitu zaměstnanců.

Článek

Na výstavě v Pittsburghu v Pennsylvánii byly k vidění designové kanceláře, které připomínají spíše hřiště pro děti než důstojný pracovní prostor. Pracovníci kreativních agentur by je možná ale ocenili. Tyto prostory totiž mají v zaměstnancích hlavně podpořit kreativitu a fantazii.

Foto: Profimedia.cz

Kancelář v podobě autodráhy má v zaměstnancích podpořit soutěživost.

Pracovní prostory mohou doplnit i tekoucí vodopády, dokonce byla k vidění i pracovní místa umístěná v klasických dřevostavbách - chatkách. Tyto a další kancelářské prostory nazvané Inventionland slouží pracovníkům hračkářské firmy.

Kancelář v zeleni s pomocí dnešní techniky už není utopií

Kanceláře umístěné v parku jsou důkazem toho, že pracovní prostředí nemusí být vůbec nudné. Při dnešních možnostech moderní techniky a flexibilním povolání pracovat v zeleni nejbližšího parku není zas takový problém. V parku v St James Park v Londýně to zaměstnanci dokazovali v rámci kampaně, která měla za cíl lidem doporučit, aby více využívali veřejné zeleně.

Foto: Profimedia.cz

Úřadovat v létě v parku už s dnešní technikou není takový problém.

Designéři nové administrativní budovy zase přišli i s tobogánem jako s novým způsobem zvedání morálky.

Skluzavka v kanceláři je lékem na splín

Skluzavka se nachází ve Velké Británii v Sheffieldu a má hned 87 metrů. Je vyrobena z oceli a plastu. Designér Toby Hyam k tomuto atypickém návrhu řekl: "Pokud máte schůzku s klientem a lidé kolem sviští na skluzavce, rozhodně na toto setkání nezapomene. "

Během sedmi sekund trvajícího sjezdu po skluzavce se jim vrátí elán a dostaví se lehká euforie.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán v kanceláři zpestří pracovní den.

Zajímavým a praktickým nápadem je i nafukovací kancelář. Díky ní si zaměstnavatel nemusí příliš lámat hlavu s jejím převozem, pokud dojde k stěhování firmy. Zaměstnancům taková "buňka" navíc skýtá potřebné soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Nafukovací kancelář je velmi skladná.

Pro kreativce nedávno také vznikla kancelář stvořená z lepenky, která umožňuje okamžité umělecké vybití. [celá zpráva]

Pokud si chcete pracovní prostředí alespoň trochu ozvláštnit a udělat jej veselejším, zkuste si do něj pořídit alespoň humorné kancelářské doplňky. [celá zpráva]

Anketa

Bavilo by vás pracovat v podobném prostředí?
Ano, je to zábavné
80,8 %
Ano, pracoval/a bych kdekoli
1,3 %
Ne, tyto kanceláře se mi nelíbí
14,3 %
Ne, je to nedůstojné
3,6 %
Celkem hlasovalo 2554 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Misky, které napovídají, co do nich patří

Miska na jablko v podobě jablka nebo mísa na klíče ve tvaru klíčů, to jsou některé designové nápady, které mají uživatelům dát jasně najevo, k čemu je mají...

Výběr článků

Načítám