Hlavní obsah

Nejlepší veřejné záchody si porotu získaly i díky skvěle vybavené přebalovací místnosti

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vaše cesta na dovolenou povede přes londýnské letiště Gatwick, nezapomeňte se tam stavit na toaletách. V anketě se umístily jako jedny z nejhezčích ve Velké Británii. Hlasující ocenili nejen čistotu, ale i důmyslné pomůcky určené pro matky s dětmi i pro postižené.

Foto: Profimedia.cz

Lidé oceňují i čistotu a prvky zvyšující soukromí na toaletách.

Článek

Hlavní letiště, kudy ročně projdou milióny cestujících, má toalety opravdu na úrovni.

Podle Mika Bona, ředitele soutěže, záchody obstály v řadě kategorií. Hlavní samozřejmě byla čistota a funkčnost, hodnotil se ale i design.

Foto: Profimedia.cz

Uživatelé oceňují i prvky určené pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Soutěž má za cíl zvyšovat kvalitu toalet a motivovat provozovatele k větší ekologičnosti, estetice i hygieně. Má rovněž podpořit provozovatele k dosažení nejvyšších možných standardů v oblasti veřejných toalet.

Toalety v Gatwicku se v soutěži umístily již několikrát, podle ředitele soutěže si dlouhodobě zachovávají status kvalitních prostor.

Foto: Profimedia.cz

Body si získala toaleta s dekoracemi ve stylu zologické zahrady.

Toalety mohou do soutěže přihlásit provozovatelé WC, manažeři, dodavatelé sanity, zaměstnanci i návštěvníci. Hodnotí se v desítkách kategorií.

Foto: Profimedia.cz

Perfektně vybavená toaleta pro rodiče s dětmi si získala největší přízeň.

Ceny jsou předávány vždy ke konci roku a jsou udělovány už od roku 1987. Mají být předně motivačním oceněním, které má potenciál ovlivňovat podobu veřejných toalet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám