Hlavní obsah

Nechte zazářit vánoční hvězdu

Magickou atmosféru voňavého cukroví a plápolajících svíček umocní a rozzáří půvabné vánoční hvězdy (poinsettie). Jsou něžnou ozdobou těchto svátečních dnů, ať už je umístíte na střed prostřeného stolu, nebo se necháte inspirovat kreativními nápady, které originálně ozvláštní váš domov.

Foto: Stars for Europe

Inspirace lesem. I takto může vypadat slavnostní tabule, kde veškerý prostor na stole ovládnou uspořádané přírodniny v kombinaci s vánoční hvězdou.

Článek

Manuál pro nezkušené

Vánočním hvězdám svědčí teplé světlé místo chráněné před průvanem. Ideální je pro ně teplota v rozmezí 15 až 22 °C.

Rostlině v běžném květináči o průměru cca 13 cm postačí malá sklenička vody, tzn. okolo 2 dcl. Avšak pozor! Rostlina by neměla stát ve vodě!

Foto: Stars for Europe

Rustikální minimalismus. Ne všichni jsou nadšenci velkorysé zdobnosti. I v tak minimalistickém duchu můžete na chatě, chalupě umocnit kouzlo vánoční atmosféry.

Rostliny zalévejte, když je zemina na první pohled suchá. To může být klidně každý den, pokud je rostlina umístěna v sušší místnosti poblíž radiátoru nebo po 2 až 3 dnech, má-li jiné stanoviště.

A kdy máte zalévat? Potěžkejte květináč v ruce. Když bude lehký, rostlinu je třeba zalít. Čím menší květináč, tím rychleji substrát vysychá a je třeba častější zálivka. Malé vánoční hvězdičky kontrolujte každý den.

Poškození rostliny chladem vede k předčasnému opadávání listů, což se může projevit už po několika dnech.

Foto: Stars for Europe

Nebaví vás starosti kolem vybírání vánočního stromku, zdobení a pozdější uklízení? Máme pro vás tip, jak si vytvořit stylový vánoční stromek. Pomůžou vám suché větve, které spojíte do trojúhelníku. Vzniklou plochu pevným provázkem „zasíťujte“, pak už stačí tvarovací drát, díky němuž zavěsíte malé vánoční hvězdy v květináčích podle libosti.

Reklama

Související články

Mýtus bílých Vánoc

Bílé Vánoce, na něž starší lidé někdy s nostalgií vzpomínají, nebyly ani v minulosti pravidlem. Selektivnost lidské paměti, v níž si raději uchováváme...

Výběr článků

Načítám