Hlavní obsah

Multifunkční pavilon pro dospělé připomíná dětský nafukovací hrad

Novinky, tnk

Velké nafukovací hory neboli objekt Air-Mountain navrhlo čínské architektonické studio Huang Zelin Aether Architects. Tato zábavná atrakce se stala výrazným zpestřením čínského květinového festivalu. Objekt byl dokončen letos v květnu a má rozlohu 520 m². Vznikl v Shenzhenu v Číně.

Foto: Archiv studia Huang Zelin Aether Architects, Zhang Chao (4x)

Nafukovací objekty ocení děti i dospělí.

Článek

Nevšední objekt navrhlo studio, které založil architekt Zelin Huang, jenž je fandou výtvarného umění. Jeho studio se zaměřuje na „prostorové vytváření spojení člověka s přírodou“.

Air-Mountain je multifunkční pavilon, který podle titulu ArchDaily vznikl v rámci květinového karnevalu s názvem OCT Phoenix Flower Festival 2019. Během akce interiér sloužil jako místo konání koncertu, divadelního představení, fóra a workshopu.

Foto: Archiv studia Huang Zelin Aether Architects, Zhang Chao

Jde o designově podařený nafukovací objekt.

Prostor má architektonicky zajímavé tvary a může být zároveň používán jako veřejný prostor pro návštěvníky, kteří mohou volně procházet, sedět nebo ležet na vícerozměrném povrchu. Jde o terén pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet nové aktivity.

Foto: Archiv studia Huang Zelin Aether Architects, Zhang Chao

Uvnitř je možné si udělat piknik nebo jen tak relaxovat.

Návrh Air-Mountain je podle architekta vícerozměrným jevem, který má nabádat k rozvíjení vztahů k přírodě.

Pavilon je postaven tak, aby se v něm zabránilo vstupu hluku z okolí. Horní otvor vznikl pro odvádění horkého vzduchu, boční otevřený otvor byl navržen pro proudění vzduchu.

Foto: Archiv studia Huang Zelin Aether Architects, Zhang Chao

Jde o skákadlo, které je určené i pro dospělé.

Objekt je spojením architektury a okolí, nabízí fúze různých aktivit a chování a zpestření vztahu mezi člověkem a přírodou. Projekt se kromě praktických funkcí budovy snaží přimět lidi k úvahám o estetických i hmatových vlastnostech architektury.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám