Hlavní obsah

Motivy lodí, plachetnic a parníků vnesou do interiéru svěží prázdninovou atmosféru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi jedince, kteří rádi obměňují interiér podle ročního období, tak vás možná nadchne motiv loděk, který už na začátku léta připomene dovolenou a čas prázdnin. Tento motiv se vyplatí kombinovat s dalšími prvky v námořnickém duchu, jako jsou pruhy, vzor kotvy a dekorace z lanoví.

Foto: Primalex, Nedgis

Kolekce White s motivy loděk je výsledkem spolupráce firem Primalex a Lavmi a evokuje prázdniny a lehkost rozmarného léta. Kouzlo prázdnin připomene i osvětlení ve tvaru loďky.

Článek

Výhodou námořnického motivu je, že bude dobře ladit s mnoha dekoracemi přivezenými z letních dovolených. Uplatnit můžete i zdánlivě všední kousky, jako jsou různé mušle, kamínky a provázky.

Foto: Annabel James, DaWanda, TakaTomo.de

Povlak na polštář, ozdobné knoflíky nebo lustr s motivem placchetnice vytvoří v interiéru dojem svěžesti.

Tento motiv nejlépe ladí s modrou barvou, která do interiéru přináší pocit uvolněnosti, symbolizuje odpočinek, čistotu a je ideální barvou pomáhající k uklidnění. Plachetnice a loďky se tak obzvlášť hodí do ložnic a obecně do prostor sloužících k odpočinku.

Foto: Nobunto, The Nautical Company

Modely loďí skvěle dokreslí atmosféru v interiérech dekorovaných tímto motivem.

K tomuto motivu patří i kombinace se sytou červenou barvou. Právě ta je součástí mnoha dekorací v námořnickém stylu a zvýrazní detaily, které mají být zdůrazněny.

Foto: Postcards Home

Textilie s motivem loděk dodají stolování středomořskou atmosféru.

Mějte ale na paměti, že tento motiv se moc nehodí do prostor, které mají sloužit k podávání pracovních výkonů. Namísto toho, aby stimuloval k práci, spíš uklidňuje a bude odvádět pozornost od práce.

Foto: Cloudberry Living, Arthouse

Stěny dekorujte tapetami se vzory lodiček a vln nebo obrázky či fotkami zobrazujícími loďe, zálivy a námořní dopravu.

Loďky jsou všeobecně nadčasovým vzorem, který nestárne. Nemusíte se tak obávat, že by zcela vyšel z módy. Ideální je na chaty a chalupy, kam vnese svěží středomořskou atmosféru.

Foto: Sophie Allport, Yellow Octopus

Motiv loďky, plachetnice nebo parníku vykouzlí v kuchyni uvolněnou atmosféru.

Motiv loděk nejlépe vynikne na bleděmodrém nebo bílém pozadí. Ideální je volit studenější bílou, která vyvolá pocit chladu a připomene tak osvěžující pocit času stráveného u vody. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám