Hlavní obsah

Motiv pily a výrazné barvy jsou hlavními rysy domu, kde žije majitelka se svými rodiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá majitelka se rozhodla žít s rodiči v domě, který si nechala postavit v uzounké uličce vietnamského Ho Či Minova Města. O návrh domu požádala tamní architekty z ateliéru AD+studio. Drobný dům je všechno, jenom ne nenápadný. Vládne mu motiv pily a výrazné barvy.

BEZ KOMENTÁŘE: V úzké uličce vyrostl dům s motivem pilovité linkyVideo: Cao Hung & DecoX

 
Článek

Malá ulička vznikla jako zkratka pro místní, aby se během dopravní špičky měli jak vyhnout nedaleké rušné křižovatce Hàng Sanh. V místě brzy vznikla spousta obchůdků a také domů. V místě proluky vyrostl poslední z domů v okolí.

Na malém pozemku vymysleli architekti třípatrový dům s užitnou plochou 120 čtverečních metrů, který si mezi sebou rozdělí majitelka se svými rodiči. Jeho hlavním výrazným prvkem, který se opakuje jak na fasádě, tak v interiéru, je pilovitá linka, která je inspirovaná profilem vlnitých plechů použitých na některých objektech v okolí.

Inspirací pro architekty byly i vyčnívající balkony na domech v okolí, a tak je do návrhu zakomponovali rovněž.

Jak vysvětlují architekti, v přízemí je v současné době jen minimum funkčních prvků, neboť majitelka zde plánuje vbrzku otevřít obchod s jídlem. V mezaninu nad prvním patrem pak architekti vytvořili i malý prostor využitelný pro koníčky mladé ženy. Zde si může číst, malovat i hrát na nějaký hudební nástroj.

Korálovou vilu zdobí krajkovitá fasáda

Tipy a trendy

Velkým přáním mladé ženy bylo, aby interiér nebyl jen nudně bílý. Architekti proto vybrali dvojici barev, které bílý základ doplňují - sytou lososovou a klidnější peprmintovou.

Obě se domem prolínají prakticky na úrovni všech podlaží, tu se dostává více do popředí jedna, jinde zase druhá.

Anketa

Máte rádi kombinaci lososové a peprmintové barvy?
Ano, moc. Je to pěkné.
28,5 %
Nevypadá to zle.
17,1 %
Nějak mě to neoslovilo.
15,2 %
Ne, to není moje gusto.
39,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1096 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám