Hlavní obsah

Moderní přehozy a drobné dekorace rychle a nenákladně oživí nudnou ložnici

Novinky, Kristýna Křížová

Změny v interiéru, který se nám už okoukal, často vyžadují nemalé náklady. Řešením pro ložnici, jež promění tento pokoj opět ve vizuálně zajímavé místo, může být dekorování postele a interiéru několika málo doplňky ve stejném barevném ladění. Ty dodají prostoru ducha novosti a změna zároveň nebude finančně náročná.

Článek

Fádnímu interiéru můžete snadno dodat jinou atmosféru volbou správných doplňků v jednotné barvě. Takovou změnu si můžete dopřát, aniž byste museli investovat do celkové obměny místnosti. Stačí se zaměřit na detaily - svíčky, polštáře a přehozy přes postele.

Dekorovaný interiér musí mít střízlivé ladění

Interiér, který budete dekorovat, by měl být laděn do neutrálních tónů bílé a lehce béžové barvy. Bílá opticky rozšiřuje prostor a hodí se prakticky pro všechny místnosti. Jen tak dekorace vyniknou a budou mít ten správný výrazný účinek.

Romantickou náladu v interiéru navodí tóny rudé, která je barvou aktivity, síly a dynamiky. Symbolizuje vřelé vztahy, otevřenost a iniciativu. Dlouhodobě se do ložnice ale příliš nehodí, protože nepůsobí relaxačně.

Spirituální a slavnostní atmosféru v ložnici navodí fialová barva. Modrá a ostatní studené barvy mají vyvolávat pasivitu, důvěru a budou uklidňovat. Do ložnice se hodí i dlouhodobě, neboť působí uvolňujícím dojmem.

Zelená barva připomíná přírodu a symbolizuje rovnováhu. Po náročném dni klidní zrak. Ve světlejší variantě rozšiřuje prostor. Bude se hodit jak do dámských, tak i do pánských interiérů. Ideální je kombinace s doplňky v hnědých tónech.

Podzimní náladu navodí hnědé zemité tóny a barvy zlátnoucího listí. Takto dekorovaný interiér do teplých barev nikoho neurazí. Dekorace v těchto barvách jsou vhodné hlavně do prostornějších a světlejších interiérů. Působí noblesně, ale opticky zužují interiér. Do podzimní ložnice se hodí veškeré teplé materiály, užít můžete i kůži nebo kožešinu.

Interiér, který působí optimisticky může být laděn do žluté citronové barvy. Ta dodá energii a vizuálně na první pohled určitě zaujme. Na psychiku působí takové dekorace vesele a povzbudivě. Hodí se do tmavších prostor, které chceme opticky zvětšit a rozšířit.

Vhodně zvolený doplněk totiž dokáže zásadním způsobem proměnit vzhled interiéru. Barvu pak můžete volit podle nálady, vyplatí se ale respektovat velikost prostoru a vyhnout se velmi křiklavým barvám, které se do ložnice nehodí.

Přečtěte si také, jak proměnit ložnici v romantický relaxační salon pro dva.[celá zpráva]

Anketa

Měníte během roku dekorace?
Ano, často.
12,6 %
Občas.
42,1 %
Spíše ne.
17,6 %
Ne, vůbec.
27,7 %
Celkem hlasovalo 3681 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní postele ve stylu našich babiček

V posteli strávíme skoro třetinu života, proto je správný výběr lůžka velice důležitý. Tradiční materiály jako dřevo, vlna, peří zaručují i dnes ten největší...

Výběr článků

Načítám