Hlavní obsah

Moderní barové stoličky navodí v interiéru společenskou atmosféru

Novinky, Kristýna Křížová

Posedět po práci s přáteli nebo partnerem u baru můžete i v pohodlí domova. Posezení navodí společenskou atmosféru a poskytne tak uvolnění po těžkém dni. Moderní barové stoličky v elegantních a jednoduchých designech zapadnou do každého současného interiéru.

Článek

Barové stoličky by rozhodně neměly být v křiklavých barvách a pokud možno také ne z plastu. Základem vkusnosti je minimalistický design a jednoduché linie, které neurazí.

Při výběru stoličky se držte celkového ladění interiéru. Sázkou na jistotu je dřevěný sedák s chromovanou konstrukcí. Do pánských interiérů volte spíše strohé tvary, naopak v dámských interiérech zabodují oblé linie.

Základem výběru barové židle je její správně zvolená výška. Měla by se pohybovat mezi 60 a 80 cm.

Před samotným výběrem stoličky se vyplatí změřit si výšku stolu. Zpravidla je třeba nechat mezeru 24 až 30 cm mezi horní hranou sedáku židle a spodní hranou stolu.

Ideální výšku si změříte tak, že na stoličku navršíte podložky nebo knihy a zaznamenáte si údaje, které pak porovnáte s nabídkou.

Ke stolu vysokému 90 cm budete potřebovat barovou stoličku o výšce 63 cm. Standardní výška sedáku je zpravidla 80 cm, ta odpovídá výšce baru 110 až 115 cm, snížená výška okolo 70 cm se hodí k nižšímu barovému stolu.

Pokud si potřebnou velikostí nejste jisti, můžete zvolit židli s nastavitelnou výškou. Klasikou jsou sedáky se šroubovací mechanikou, zvolit můžete ale i ovládání páčkou pod sedadlem.

Pokud budete barový pult využívat i jako jídelní stůl, určitě se vyplatí pořídit stoličku s co nejvyšším opěradlem. Naopak pokud budete barový pult využívat jen zřídka, stolička bez opěradla bude v interiéru skladnější.

Barovou stoličku vždy vybírejte s ohledem na dobrou stabilitu. Přednost tak mají stoličky těžší, které lépe drží na svém místě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám