Hlavní obsah

Mobilní lyžařská chata ukrývá dekorace ze snowboardů

Novinky, tnk

Americká firma Maximus Extreme Living Solutions vyrobila mobilní chatku na míru pro dvojici vášnivých lyžařů. Ti tak mají možnost cestovat po oblíbených sjezdařských lokacích a užívat si atmosféru různých lyžařských středisek. Interiér ukrývá obývací část se speciálními dekoracemi, které milovníci zimních sportů rozhodně ocení.

Foto: Profimedia.cz

Snowboardová prkna slouží i jako stylová dekorace v obývací části chatky.

Článek

Originální obydlí má velikost pouhých 22 metrů čtverečních. Návrhářům se i tak podařilo do miniaturního prostoru vměstnat plnohodnotnou postel umístěnou v patře, kuchyňku se dřezem i sporákem a také obývací pokoj v druhé části patra, ze kterého je vstup na menší terasu.

Vnitřní prostor je řešen velmi úsporně. V přízemí je umístěno sociální zázemí se sprchovým koutem a toaletou.

Foto: Profimedia.cz

Do patra vedou nenápadné nástěnné schůdky.

Chatka nese název Tiny Ski Lodge a byla navržena tak, aby vydržela velké změny počasí. Majiteli jsou doktorka a učitel, kteří hledali ubytování, které se bude přizpůsobovat jejich vášni. Ideálním příbytkem se pro ně stala právě tato chatka, která je vlastně obytným přívěsem.

Foto: Profimedia.cz

V patře se našel prostor pro prostornou manželskou postel.

Chatka je vytápěna elektrickým kotlem, na stěnách nechybí dostatečná izolace. Právě izolační panely pomáhají odolávat extrémnímu počasí a teplotám od minus 45 do plus 65 stupňů Celsia.

Střecha má gumovou membránu, která umožňuje její smršťování a roztahování vlivem teplot bez poškození.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyňce se našlo místo i na plnohodnotný plynový vařič.

Exteriéru dominuje borovicové dřevo a vlnitý plech. Chloubou stavby je i menší terasa, která majitelům umožňuje opalování na zimním sluníčku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V podobné chatce se rozhodl trávit čas i pár, který přináší reportáže ze svých cest. I tito manželé potřebovali lehce přemístitelný příbytek, který jim umožní krátkodobě žít v různých lokalitách bez nutnosti vysokých výdajů za hotely a penzióny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám