Hlavní obsah

Mladá Skotka proměnila svou kuchyň velice levně téměř k nepoznání

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná že se přes den živí jako právní asistentka. Nicméně v duši je mladá Skotka Claire-Louise Colquhounfová z Ayrshire designérkou. Svou domácnost postupně proměnila krok za krokem, místnost po místnosti. Obzvláště pyšná je na proměnu své kuchyně, která byla už poněkud omšelá a nezáživná. Žena jí dodala moderní šmrnc, přičemž si vystačila v přepočtu jen s něčím málo přes pět tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Šikovná žena proměnila sovu kuchyni k nepoznání.

Článek

Třiadvacetiletá Claire-Louise žije se svým partnerem Darrenem a mini králíčkem Callie ve skotském hrabství Ayrshire. Jejich dům není velký, a tak v něm musí šetřit místem na každém metru.

Místností, na jejíž proměnu je nejvíce pyšná, je kuchyň, jejíž vzhled se od toho původního liší velmi zásadně. Přitom ve skutečnosti nebylo nutné vynakládat kdovíjak vysoké částky.

Rozpočet nakonec mírně přesáhl hranici pěti tisíc korun. Vše vynahradila svou nápaditostí a vkusem.

Foto: Profimedia.cz

Původní podoba kuchyně

Foto: Profimedia.cz

Claire-Louise si nejprve nalepila na zeď několik typů tapety, aby si udělala představu, jak by která vypadala.

Zatímco dvířka kuchyňské linky stačilo natřít čistě bílou barvou, větším oříškem byla otázka, co udělat s obklady a na ně navazující holou zdí.

Claire-Louise se nakonec rozhodla obklady ponechat, ale holou zeď otapetovat. Jak je patrné z fotky, vyzkoušela si na místo nejprve několik vzorů a z nich vybrala ten, který jí připadal nejlepší - černobílá tapeta s imitací kamenných obkladů. Tu doplnila designovými, velice minimalistickými hodinami s výraznými římskými číslicemi.

Šikovná maminka zařídila čtyřletému synovi pokoj jako hasičskou stanici

Tipy a trendy

Největší část rozpočtu zabrala nová podlaha v šedavé imitaci dřeva, kterou pak zakryla kobercem žluté barvy. Kuchyni rovněž dodala punc modernosti nová stropní světla.

Foto: Profimedia.cz

Finální podoba kuchyně

Foto: Profimedia.cz

Nadšená kutilka by si přála velkou, otevřenou kuchyň, zatím má ale jen malou, jídelnu tak musela přesunout do sousedního obývacího pokoje.

„Kdybychom měli větší dům, ráda bych měla otevřenou kuchyň,” svěřuje se na svém Instagramu.

Anketa

Líbilo by se vám černobílé zařízení kuchyně?
Ano, to by bylo velice elegantní.
69,9 %
Asi ano...
4,8 %
Nevím, musel/a bych to vidět.
5,5 %
Spíše ne.
7,4 %
Určitě ne.
12,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14702 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám