Hlavní obsah

Misky na trendy pokrm poke zaujmou objemem, exotickým designem i tvarem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poke bowl neboli miska s pestrou směsí potravin je původně havajským pokrmem, jehož základem jsou filetované syrové ryby, mořské řasy a různá zelenina. Díky tomu, že obsahuje podobné suroviny jako sushi, bývá často považována za asijský pokrm. I z toho důvodu mají misky, ve kterých je poke často servírováno, tradiční japonský nebo čínský design.

Foto: Einrichten design, Easy Life, Novinky

Misky na havajské poke by měly nechat vyniknout krásu tohoto pestrobarevného pokrmu.

Článek

Poke bowl si v posledních letech našla fandy i v Česku a řada původně asijských restaurací ji zařadila do svých menu. Misek na poke bowl se u nás stále nenabízí mnoho a řada kousků na poke není úplně vhodná.

Vzhledem k tomu, že tento pokrm je výjimečný zejména svou estetikou, je třeba, aby byla miska v horní části dostatečně široká tak, aby bylo možné suroviny hezky rozložit na rýži, která nachází místo zpravidla ve spodní části misky. Poke bowl by měla hýřit barvami surovin rozložených na rýži. O pohled na ně byste tak neměli být ochuzeni.

Foto: NishuraEast, Venice Original

Prim budou hrát předně glazované misky v exotičtějším stylu.

Dochucování tohoto pokrmu je hodně ovlivněno japonskými surovinami. Časté je doladění sójovou omáčkou, omáčkou Sriracha, rýžovým octem a sezamem. Misky proto mají často také design ovlivněný japonskou kulturou.

Foto: Excelsa, Sweetpea a Willow

Pro slavnostnější příležitosti se hodí kousky se zlatými detaily.

Miska by měla být užší ve spodní a střední části a široká v té horní a mít dostatečný objem. Pokud budete konzumovat poke jako standardní hlavní jídlo, pak je vhodné volit misky o objemu 1 litr a více.

Pobyt doma si můžete zpestřit přípravou sushi. S vhodnými pomocníky to zvládne každý

Tipy a trendy
Foto: Sweetpea a Willow, Hudson Home

Do interiéru v přírodním stylu volte misky v zemitých tónech nebo ze dřeva.

Trendem jsou zejména misky keramické a ručně vyráběné. Drobné nedokonalosti a originalita se tak letos cení. Tyto kousky skvěle korespondují s boho stylem, který je stále hodně trendy.

Anketa

Připravujete si doma poke?
Ano, a dokonce často.
12,7 %
Párkrát jsme ho už dělali.
9,8 %
Jednou jsme ho zkusili.
3,4 %
Ne. Občas si ho dáme v restauraci.
12,7 %
Ne. To vůbec neznáme.
61,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 205 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám