Hlavní obsah

Máte mnoho nepotřebných knih? Vytvořte si z nich nábytek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze starých knih a publikací může vzniknout celkem zdařilý designový nábytek, který v interiéru zaujme i pobaví. Křeslo nebo lampa z knih se hodí hlavně do obývacích pokojů, knihoven, pracoven nebo kanceláří.

Foto: Novinky

Stolička vznikla z řemenů, polštáře, dřevěného podstavce a desítek přečtených publikací.

Článek

Z knih naskládaných na sebe může vzniknout třeba celkem pohodlné křeslo. Nenechte se zmást, základ by měla tvořit jednoduchá stolička, která poslouží jako nosný prvek. Knihy zpevněné lepidlem pak vytvoří „tělo” netradičního designového křesla.

Foto: Fraumaier

Křeslo z nepotřebných knih skvěle doplňuje lampa s malým odkládacím stolkem na šálek čaje nebo kávy.

Designérské studio Raw Edges nedávno vytvořilo pro italskou značku Lema dubový knižní regál, který slouží jako odkládací stolek a police v jednom.

Podobný designový kousek by šikovný kutil vytvořil i z kovového sušáku na prádlo.

Foto: Go Modern Furniture

Knihy plní i funci desky odkládacího stolku zkombinovaného s knihovnou.

V designovém studiu Magni pak vytvořili lampy z knih. Osvětlení nese název "Otevřená kniha" a připomíná levitující svazek ve vzduchu. Lampy jsou lehké a subtilní. Knihy slouží jako nápadité a levné stínidlo.

Foto: Go Modern Furniture

Nepotřebné knihy můžete využít i jako osvětlení.

Designér Sjoerd van Heurman nedávno navrhl hodiny, které vypadají jako tři knihy postavené vedle sebe. Je možné je zasadit mezi oblíbené publikace do knihovny. Vyniknou i jako designový prvek na krbové římse.

Foto: The Contemporary Home

Hodiny imitující knihy skvěle zapadnou do knihoven.

Objekty sestavené z knih rozhodně mají své kouzlo. Působivým uměleckým dílem z knih je například socha od Mateje Kréna v Městské knihovně v Praze, kterou umělec vytvořil ze stovek svazků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám