Hlavní obsah

Majitel si zařídil obývací pokoj podle reklamního snímku

Novinky, nes

Ladislav a jeho žena si koupili panelákový byt v Karviné. Zařídili ho skromně a účelně tak, aby se v něm jim a jejich dětem žilo co nejpohodlněji. Po několika letech se ale Ladislav rozhodl změnit vzhled obývacího pokoje. Inspirací mu byl obrázek na webu firmy, která nabízela dekorace na stěnu.

Foto: Archiv čtenáře (7x)

Stěna s esovitou rampou je vytvořena přesně podle reklamní fotografie, která se majiteli stala inspirací pro proměnu obývacího pokoje.

Článek

„Stará obývací stěna a sedačka po 15 letech vykazovaly známky opotřebení. Hledal jsem inspiraci na internetových stránkách, až jsem nalezl reklamní fotografii společnosti prodávající nalepovací noty na stěnu. Uložil jsem si ji jako pozadí na svůj notebook a trpělivě střádal na vysněný obývák. Každý den, když jsem jej v práci otevřel, měl jsem tu správnou motivaci," napsal nám čtenář Ladislav.

Foto: Archiv čtenáře

Jednou z novinek v obývacím pokoji je lihový krb. Hezkým nápadem je umístění niky nad něj. Ta supluje tradiční krbovou římsu.

Zhruba za rok měl našetřeno a mohl začít hledat firmu, která mu udělá nejlepší a cenově nejzajímavější nabídku za realizaci esovité rampy na stěně.

Zatímco první firma požadovala za realizaci proměny obývacího pokoje 130 tisíc korun, další byla ochotna danou práci provést za 85 tisíc korun. Teprve zástupce třetí společnosti, navíc místní, si řekl pro majitele přijatelnou cifru 25 000 korun.

Foto: Archiv čtenáře

Notu zvolil čtenář jako ústřední motiv pokoje.

Veškeré ostatní práce v pokoji si provedl čtenář, který se v té době živil jako prodejce aut, svépomocí.

Foto: Archiv čtenáře

Po patnácti letech každodenního používání bylo třeba nahradit původní sedací soupravu novou.

Jedním z prvků, které hodlal změnit, byl i vzhled běžného panelákového stropu v místnosti. Líbila se mu myšlenka, že by byl lesklý. Na obložení proto nakonec použil plastové panely určené původně do koupelen.

Foto: Archiv čtenáře

Příprava stěny s krbem

Stěny obývacího pokoje pak obložil odsazeným sádrokartonem. Na zem položil plovoucí podlahu, a to v kombinaci dvou barev - bílé a světle hnědé.

Foto: Archiv čtenáře

Původní podoba obývacího pokoje

Novinkou v pokoji je lihový krb zasazený do sádrových obkladů a doplněný nikou.

Veškeré práce majiteli zabraly tři týdny. Během nich stihl pořídit i novou televizi. Celkové náklady na proměnu obýváku skončily nakonec na částce 100 000 korun.

Foto: Archiv čtenáře

Z obývacího pokoje zmizely jak nadbytečné úložné prostory, tak původní podlaha i stará televize.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám