Hlavní obsah

Líbivá nafukovadla ve tvaru plameňáků nahrazují dekadentní kousky

Novinky, tnk

Zatímco v minulé sezoně byly sociální sítě plné fotek lidí u vody s nafukovacími plameňáky, letos se začínají objevovat o poznání nevšednější nafukovací objekty. Americký designér Lukas Bentel chce například prorazit s morbidní labutí s odnímatelnou hlavou, která na rybníku nebo u moře jistě vzbudí pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Labuť s useknutou hlavou je narážkou na líbeznou podobu dnešních nafukovadel.

Článek

Zvláštním kouskem, který nikdo nepřehlédne, je i nafukovací lehátko inspirované švábem. Ti, kdo se nebojí být originální a vyzkoušet něco nevšedního, mohou zvolit zmíněné kousky.

Jsou stejně pohodlné a funkční jako jiná nafukovací lehátka. Stanou se ale mnohem výraznějším prvkem a na pláži díky nim rozhodně budete nepřehlédnutelní.

Foto: Profimedia.cz

Matrace inspirovaná švábem je jen pro silné povahy.

Obecně jsou tyto kousky vhodnější spíš pro mladší generace a pro ty, kdo mají rádi nekonvenční a originální kousky a nebojí se experimentovat.

Je třeba brát v úvahu, že se tento typ lehátek rozhodně nebude líbit každému a na pláži bude možná budit i rozruch a pozdvižení.

Foto: Gyrofish

Matračka ve tvaru jednoho z často používaných emotikonů.

Foto: MenKind, Yellow Octopus

Nafukovací plameňáci se stali velkým hitem na sociálních sítích, objevují se i coby plovoucí bary.

Každopádně se nebojte výraznějších barev. Syté a neonové odstíny k létu prostě patří a trochu hravé a kýčovité provedení se v létě na pláži odpouští.

Vyzkoušet tak můžete i trochu konzumnější motivy a zkusit třeba kruh ve tvaru donutu nebo lehátka inspirovaná pizzou.

Foto: MenKind, Monsterzeug

Typický letní fast food se objevil i jako motiv na matracích.

Hravá nafukovadla ocení nejen dospělí, ale hlavně děti. Ty milují hlavně kousky inspirované zvířecí říší. Okouzlí je trochu strašidelní žraloci, mořští hadi, medúzy i krokodýli.

Foto: Yellow Octopus, Yellow Octopus

V kurzu jsou dnes i nebezpečnější vodní živočichové.

Originální nafukovací lehátka jsou nicméně velkým trendem posledních let a hitem na fotkách na sociálních sítích v letních měsících. Během léta se mohou nafukovací kousky stát i dočasným zpestřením interiérů.

Designovou stálicí jsou v tomto ohledu ikonická „nafukovadla“ od Libuše Niklové. Ta zapadnou i do interiérů náročnějších fandů kvalitního českého designu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám