Hlavní obsah

Letošní ročník ankety Dřevěná stavba roku zná své vítěze

Novinky, nes

Svého vítěze pro rok 2015 zná další architektonická soutěž, a to anketa Dřevěná stavba roku (DSR). Letošní pátý ročník pořadatelé ovšem pojali trochu netradičně a pozvali k účasti pouze vítěze ročníků předcházejících. Letošní vítězové jsou tedy především v rámci svých kategorií vítězi mezi dosavadními vítězi ankety.

Foto: Dřevěná stavba roku 2015 (8x)

Vítěz kategorie Roubené domy - realizace: Školicí středisko Akademie Libchavy

Článek

Pořadatelé ankety, která si klade za cíl vybrat každoročně nejlepší stavby a objekty vyrobené ze dřeva, vyhlásili nejnovější výsledky ve čtvrtek v Kostelci nad Černými lesy.

Každý rok hledají nejpovedenější projekty v osmi kategoriích, jimiž jsou malá a velká dřevěná hřiště, dřevěné konstrukce ve fázi návrhů a realizované, návrhy a realizace moderních dřevostaveb, realizované roubené stavby a realizované interiéry s využitím dřeva.

Letošní pátý ročník DSR je podle ředitele organizující Nadace dřevo pro život Stanislava Poláka výročím, které už má smysl slavit.

„Toto výročí jsme zároveň vnímali jako příležitost poděkovat našim příznivcům, účastníkům, ale i partnerům za jejich podporu. Přichystali jsme jim proto nevšední dárek, a to přehlídku vítězů DSR z let 2011, 2012, 2013 a 2014.“

Letošní ročník, v němž bylo odesláno 13 867 hlasů, vzbudil podle pořadatelů nevšední ohlas. „Zájem veřejnosti nás velmi těší a také motivuje k neustálému zlepšování tohoto projektu do budoucna,“ doplnil Polák.

Vítězové ankety Dřevěná stavba roku 2015
KategoriePodkategorieDíloSoutěžící
Dřevěná hřištěMalá hřištěHrad UKOPenzion UKO
Dřevěná hřištěVelká hřištěRezervace BororoZoologická zahrada hl. m. Prahy
Dřevěné konstrukceNávrhyRozhledna Kelčský JavorníkIng. arch. Petr Jureček, Ing. arch. Václav Kocián, Ing. arch. Michal Kotlas, Ing. arch. Jiří Bužek, MgA. Natalie Chalcarzová, Ing. arch. Josef Žufánek
Dřevěné konstrukceRealizaceDřevěná lávka LČR na lesní cestě u hradu VeveříCB s.r.o.
Moderní dřevostavbyNávrhyRodinný dům s kavárnou ve ZnojměIng. arch. Sandra Schwarzová
Moderní dřevostavbyRealizaceDům inspirovaný lesemArchcon atelier, s.r.o., Dřevostavby Biskup s.r.o.
Roubené domyRealizaceŠkolicí středisko Akademie LibchavyKoala Log Homes s.r.o.
InteriéryRealizaceInteriér rodinného domu v TehověMgA. Radim Babák, MgA. Ondřej Tobola

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyrobte si lapač na octomilky

Také vás v posledních dnech tolik trápí malé, otravné mušky jménem octomilky? Nejsou sice zdraví nebezpečné, dokonce člověka ani nepoštípají, ale stejně není...

Výběr článků

Načítám