Hlavní obsah

Koupelna upravená speciálně pro děti je plná pestrých barev a vychytávek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařídit koupelnu speciálně pro děti je luxus, který si může dovolit málokdo. Pro děti je ale vlastní koupelna rozhodně přínosem, protože může být díky modernímu designu plně uzpůsobena jejich potřebám. Máme pro vás tipy na to, jak ji vybavit.

Článek

Firmy dnes nabízejí pestrobarevné varianty koupelnového designu, které rodiny s dětmi rozhodně ocení. Dominuje většinou červená barva, která je barvou dynamickou a povzbuzuje k aktivitě. Vhodně zařízená koupelna se totiž opravdu může stát hřištěm pro vybití aktivity.

Děti mohou například využívat samostatného umyvadla v nižší úrovni. Samozřejmě je nezbytné zajistit odpovídající jištění koupelnových zásuvek.

Při vybavování interiéru koupelny volte omyvatelné dekorace a hračky, které usnadní úklid a údržbu. Ideální je plast. Z něj mohou být kelímky na čištění zubů i drobné stoličky. Dobrým tipem je omyvatelná stolička, která připomíná psa či slepici apod.

Stoličky mají oblé hrany, které jsou vhodné pro dětské hraní. Obecně bychom se měli vyvarovat kluzkých povrchů, ostrých rohů a skleněných doplňků.

Vanu je vhodné vybrat menší a užší, ideální je volit velikost cca 170 x 70 centimetrů. Na stěnu nad ni můžeme namontovat držadlo, které pomůže eliminovat nebezpečí uklouznutí ve vaně a zajistí bezpečnější pohyb. Ve vaně nesmí chybět také protiskluzová podložka.

Z textilií vybírejte různobarevné osušky tak, aby si každé dítě tu svou dobře poznalo a nezapomeňte pod koberečky umístit protiskluzovou vložku.

Na hračky zvolte vhodné úložné prostory, které budou mít děti vždy na dosah ruky a které vám umožní jednoduchý úklid.

Pokud je s koupelnou spojena i toaleta, rozhodněji nezapomeňte vybavit praktickým sedátkem z plastu s úchopy po stranách, které dětem zajistí větší stabilitu.

Na záchodový poklop je třeba nainstalovat pojistku, aby jej dítě nemohlo otevřít. Některé typy toalet lze pořídit i se zpomalovačem zavírání záchodové desky. Záchod se tak pomalu zavře a nedojde k poranění rukou dítěte.

K dekorování koupelny využijte omyvatelných samolepů s motivy oblíbených pohádkových hrdinů, které je možné lepit na osušené obklady a později bezproblémově sejmout.

Vyplatí se pořídit závěsný vak s různými kapsami na hygienické potřeby různého využití. Pamatujte, že vše, co dítě používá, by mělo mít na dosah ruky. Věšáky na ručníky proto umísťujte do výšky, na kterou dítě dosáhne.

Armatury je ideální do dětské koupelny volit termostatické nebo takové, kde si pojistkou nastavíte, že teplota vody nepřesáhne maximálně nastavenou teplotu.

Reklama

Související články

Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni

Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí? Možná zvažujete nové přespárování, nebo ještě hledáte další...

Novodobým koupelnám vládne moderní technika

Koupelna má dnes status kultivované high-tech oázy. Elektronické produkty uživateli usnadňují život a v kombinaci s kvalitními materiály a vynikajícím designem...

Výběr článků

Načítám