Hlavní obsah

Košťata nejen pro čarodějnice

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj s prachem a nečistotou svádí každá domácnost po svém. Pokud nejste mezi těmi šťastnými, kteří mají paní na úklid, zřejmě bojujete s nečistotou sami a při pravidelných kláních mimo saponátů, leštidel a hadrů používáte i praktické domácí pomocníky.

Článek

Na vytírání podlahy mnoho lidí používá mop - buď plochý nebo třásňový. Každý má své zastánce i odpůrce. Ploché mopy se využívají především na suchý i mokrý úklid halvně větších prostor. A také na povrchy, které je lepší namáčet jen málo (parkety, dřevo a plovoucí podlahy).

V případě vytírání na mokro a také v malých místnostech se používá mop třásňový. S mopem je úklid o něco příjemnější, díky různým inovacím se tak již téměř nenamáhá pokožka na rukou, protože nepřijde do styku se saponáty. Nevýhodou mopů ale je, že s nimi laicky řečeno nedosáhnete všude a tak pečlivé vytření koutů je stále úkolem pro klasický hadr.

Štětinatá klasika

Novinkou v boji proti nečistotě je také kříženec klasického smetáku a mopu. Štětiny seberou větší nečistoty, zatímco pěnová část sbírá prach, vlasy a dokonce i zvířecí chlupy. Smeták je zkonstruován tak, že lze všechno smést jedním tahem. Koště nemusíte vůbec otáčet. Pěnový nástavec lze navíc snadno sejmout a opláchnout pod tekoucí vodou.

Kombinace smetáků a stěrky? Foto Vileda

Abyste si nemuseli ohýbat záda, poslouží vám při jednoduché manipulaci kovová tyč prodloužené délky. Výhoda oproti obyčejnému smetáku je v tom, že se při zametání nevíří prach ani chlupy. Proto je tento výrobek ideální pro majitele domácích mazlíčků a alergiky na prach, u kterých je častý úklid samozřejmostí.

Dva druhy štětin pro lepší úklid. Foto Vileda

Pokud máte rádi klasiku, pak i obyčejné smetáky doznaly jistých inovací. va druhy štětin. Jedna strana zachytí větší nečistoty, zatímco druhá strana je předurčena k zametání drobných smítek jako je prach. Smeták se tak stane univerzálním pomocníkem ve vaší domácnosti. Další předností tohoto výrobku jsou chrániče po stranách smetáku. Díky nim zabráníte nechtěnému poškození nábytku.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy pro snadný úklid

Úklid, ať už pravidelný nebo ten velký sezónní, je nutný a prospěšný. K tomu, abychom se zbytečně nedřeli, slouží různé úklidové prostředky a pomocníci....

Výběr článků

Načítám