Hlavní obsah

Konferenční stolky umí překvapit variabilitou i designem

Právo, Karolina Černá

Masivní, luxusní konferenční stolek sluší velkým místnostem. Většinou nabízí dostatek odkládacího i úložného prostoru. Ale ani u menšího nábytku nemusíme mít nouzi o místo k ukládání a trendový design.

Foto: Tchibo

Kulatý konferenční stolek má úložný prostor a odnímatelný podnos, což usnadňuje přístup k úložnému prostoru. Korpus je z dřevovláknité desky (MDF), nohy z masivního dubového dřeva. Cena 2990 Kč.

Článek

Víceúčelovou funkci většího stolku plní větší počet subtilnějších solitérů různých velikostí nebo sofistikované řešení u jednoho kusu nábytku, díky kterému získáme nejen úložné místo, ale i proměnlivou odkládací plochu.

Čím vším nás konferenční stolky ještě mohou překvapit?

Originální tvorba

Z přírodního designu vycházejí seříznuté špalky s dokonale uchovanou kresbou dřeva, k výrobě stolků lze použít odpadový materiál se suky a dalšími vadami, které jsou často pro svého tvůrce velmi inspirativní.

Trendem je využívat nejen odpadový materiál, ale také dávat nový smysl starým nevyužívaným věcem (upcyklace) nebo naopak objevit novou výtvarnou techniku, která nábytku dodá punc originality.

Trendy materiály

Tropické dřevo je vítaným materiálem v rustikálních i v moderních interiérech, které vsadily na přírodní či lehce exotický vzhled. Dřevo vynikne samo o sobě nebo v kombinaci s lehkou kovovou konstrukcí.

Foto: Stool

Díky LED technologii mají ručně vyráběné stolky z masivního dřeva svítící suky, dřeňové paprsky a barevné odlišnosti dokládající přírodní původ materiálu. Česká firma využívá k výrobě výhradně odpadový materiál s vadami.

Tipy, jak připravit byt pro nájemníky

Jak na to

U stolních desek jsou stále oblíbené dýha, dřevovláknitá MDF deska s laminovaným či lakovaným povrchem. Povrchy na MDF deskách nabízejí nejednu chytrou imitaci materiálů, které jsou právě v kurzu, a to industriálního betonu nebo luxusního mramoru.

Foto: Westwingnow

Konferenční stolek Lesley s mramorováním vypadá luxusně. Základem je MDF deska (dřevovláknitá deska střední hustoty) pokrytá melaminovou fólií. Cena 14 019 Kč.

Skryté možnosti

V menších pokojích se uplatní typy s rozkládací deskou a rafinovaně řešenými zásuvkami, kterých si na první pohled ani nevšimneme. Může jich být pod deskou stolu i několik, otevírají se z různých stran, nabízejí plný výsuv a dostatek místa pro uložení drobností.

Existují také stohovatelné sestavy, podstavce, na nichž je otáčivá vrchní deska, takže získáme dvojnásobek povrchu.

Foto: Tchibo

Stolek v severském stylu má konstrukci a nohy z masivu jasanu. Nechybějí dvě zásuvky s plným výsuvem, otvírají se stisknutím určeného bodu. Plastové hrany zaručují dlouhou životnost. Cena 4990 Kč.

Kov a sklo

Nestárnoucí je minimalistická kombinace připisovaná severskému designu, a to kovové nožky a skleněná deska, obvykle z bezpečnostního skla. Je-li průhledné, působí v interiéru vzdušně a lehce, což oceníme hlavně v malých bytech.

Sklo s potiskem (motiv, digitální fotografie, kresba), probarvené i černé podtrhne atmosféru interiéru. Nohy jsou obvykle z hliníku nebo z oceli s různými povrchovými úpravami v lesklém, matném i vintage provedení.

Anketa

Máte v obývacím pokoji konferenční stolek?
Ano, hned několik.
9,5 %
Ano, máme.
79,1 %
Budeme ho pořizovat.
5 %
Ne, a ani ho neplánujeme.
6,4 %
Celkem hlasovalo 444 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám