Hlavní obsah

Kdy je koupelna harmonickou oázou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V moderním interiéru má koupelna důležité postavení, je jí vyčleněn poměrně velký prostor. A tak si můžeme dovolit být kreativní. Díky doplňkům, vhodnému nábytku, osvětlení a správně zvolené sanitě vykouzlíme jedinečné místo pro očistu těla i duše!

Foto: Rako

Modro-bílá kombinace dlažby a obkladů je decentní, nadčasová, dává prostor pro barevné doplňky.

Článek

Dobře se cítíme tam, kde je uklizeno, čisto, dostatek prostoru a denního světla. Koš s prádlem, čisticí prostředky, hygienické pomůcky a kosmetiku se snažíme mít uklizenou, uspořádanou.

Z koše nevisí prádlo, ale je schované pod víkem, drobnosti jsou uložené v různých organizérech. Určitě zapomeňte na očím vystavené léky, ty patří do lékárničky!

Ručníky suché do hodiny

I když ještě není topná sezona, v koupelně po horké sprše chceme mít příjemné teplo a komfort. Skvělým doplňkovým zdrojem jsou koupelnové žebříky. Benefitem pro všechny jsou předehřáté osušky a krásný designový doplněk.

Foto: Korado

Koralux Linear Classic je k dostání ve verzi teplovodní, kombinovaného i elektrického vytápění. Volit můžete z 19 základních barevných odstínů nebo až z 200 provedení v barvě vzorníku RAL.

Foto: Korado

Koratherm Aquapanel má hranaté, rovné, geometricky přesně uspořádané profily, působí luxusně.

Koupelnový elektrický žebřík funguje nezávisle na otopné soustavě, možností je i tzv. kombinovaný, který je připojen k soustavě, ale zároveň obsahuje i elektrickou topnou tyč.

Při sprchování už nemusíte stát vždy v koutě

Tipy a trendy

Denní světlo, rostlinky a barvy

Přirozené světlo a možnost běžného větrání jsou v koupelně výhrou. A díky dennímu světlu tu lze pěstovat i zelené rostlinky v květináči, náročnější tropické kultivary. Dařit se bude bambusu i řasokouli.

Foto: Jika

K pohodové atmosféře patří komfortní vana Tigo a svíčky, vůně a hudba.

Dbejte na správné umělé osvětlení a dopřejte si velké zrcadlo, zvláště když se u něho budou ženy líčit. Umyvadlo zasluhuje snadný přístup, protože je to nejfrekventovanější místo v koupelně.

Do koupelny patří jemné pastelové odstíny evokující klidnou atmosféru. Stejně jako barvy v elementu vody a zeleně. Výraznější odstíny volte na doplňky, menší plochy. Kombinace s bílou, krémovou a světlým dřevem působí v prostoru útulně a na psychiku pozitivně.

Dobrá nálada
Udržujte pohodu a čistotu. Pohled na špinavé nerezové kohoutky, mapy po vodním kameni, sprchový kout i zanedbanou vanu nikoho po ránu nenaladí do pohody! Mít čisté, voňavé ručníky, zářící sprchové hlavice a baterie je prostě základ! A určitě nezapomínejte sladit design i barvy.

Anketa

Umíte si koupel řádně vychutnat?
Ano, jistě!
31 %
Občas si při ní dopřeji trochu relaxace....
31,4 %
Moc ne.
17 %
Ne. Na to vážně nemám kdy.
20,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1164 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Malé i velké vany nabídnou vždy něco navíc

V malé koupelně vsadíme na vanu z akrylátu nebo kompozitu, které dokážou být asymetrické. Ve větším prostoru se uplatní rohová vana i solitér, jemuž sluší...

Výběr článků

Načítám