Hlavní obsah

Kávové stolky inspirované krásou zrn doladí podávání nápoje k dokonalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi fanoušky dobré kávy a rádi ji servírujete stylově, pak by vaší pozornosti neměly uniknout stolky, které jsou tímto oblíbeným nápojem přímo inspirovány. Uplatnit můžete i kousky, které mají obdobnou barvu jako káva.

Foto: Sweetpea a Willow, Boca do Lobo

Zaujme Astra Coffee Table se základnou z broušené mědi s černou, skleněnou deskou i stolek Lapiaz Sideboard skládající se ze dvou samostatných modulů, s povrchem z ořechového kořene a dýhou z kořenového topolového dřeva.

Článek

Pokud chcete podávání kávy esteticky vylepšit, pak se vyplatí vsadit na kousky v tmavě hnědé barvě. Chybu ale neuděláte ani s různými světlejšími tóny hnědé a béžové barvy. Barevné přechody mohou interiér výrazně zpestřit.

Foto: Hommés Studio

Středový stůl Lunarys vznikl ve třech verzích a hodí se do moderních i futuristických interiérů.

Ti, kdo si potrpí na kvalitní materiál a trendy, mohou volit desku z odolného mramoru. Její nevýhodou je vysoká pořizovací cena, velkým plusem naopak odolnost. Vylití horké kávy na stůl vás tak nemusí trápit.

Foto: Caffe Latte

Center Table Robusta má dvě mramorové desky připomínající odstíny kávových zrn. Deska spočívá na pevné bronzové noze.

Obzvlášť praktickými kousky jsou stolky s podnosem, který tvarově a velikostně plně odpovídá desce stolu. Kávu tak můžete v kuchyni připravit a hostům ji servírovat rovnou na prostorném tácu.

Foto: WoodenDot, Go Modern Furniture

Při servírování oceníte stolek Walnut Black Batea Tray Table s podnosem a podnoží z masivního dřeva a kovovou konstrukcí. Zaujme i stolek Leaf ve dvojité povrchové úpravě, která kombinuje ořech canaletta s makasarským ebenem. Základnu má v šedém mramoru.

Ti, kdo si chtějí interiér ještě více vyšperkovat, mohou prostor doladit odolnými koberci. Vyplatí se volit kousky, které odolají i případnému polití kávou. Nevhodnými materiály jsou polyester a viskóza.

Foto: Sonya Winner Rug Studio, Desenio

Koberec Landscape je ručně vázaný ze směsi novozélandské vlny a hedvábí. Jde o odolný a snadno omyvatelný koberec. Interiér pak doladíte dekoracemi s motivy kávy.

Do interiérů milovníků kávy bezesporu dobře zapadnou i doplňky inspirované barvami jihoamerických nížin. Právě pro ty jsou totiž typické světle hnědé teplé barvy.

Anketa

Jste spíše milovníky kávy, nebo čaje?
Kávy
58,3 %
Čaje
10,2 %
Chutná mi obojí
29,6 %
Ani jednoho
1,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 460 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Připravte zahradní nábytek na novou sezonu

Možná jste se letos rozhodli pořídit zbrusu nový zahradní nábytek, možná využijete stávající a potřebujete ho jen uvést do kondice. Jak ošetřit ten starší...

Připravte se na lenošení na zahradě

Co by to bylo za léto bez relaxu na zahradě či terase? Pěkně se vyhřívat na pohodlné lenošce či houpačce, a když začne slunce pořádně pálit, otevřít slunečník,...

Výběr článků

Načítám