Hlavní obsah

K moři se zatím jen tak nepodíváme, připomeňme si ho alespoň v ložnicích

Novinky, tnk

Milovníci dovolených u moře v časných jarních a letních termínech si letos na své příliš nepřijdou. Nemusejí ale hned věšet hlavu. V náročnějším období přijdou bezpochyby vhod i vzpomínky, které povzbudí k těšení se na příští dovolenou. Moře si můžeme připomenout i coby inspiraci v ložnicích a dodat jim tak na zajímavosti.

Foto: Charlton Island, Sweetpea a Willow

Ložnice inspirovaná mořem připomene zážitky z oblíbených lokalit.

Článek

Mořské motivy jsou ideálním vzorem do ložnic. Modrá a zelená barva patří k uklidňujícím tónům, které jsou jako stvořené do prostor určených pro relaxaci a odpočinek. Jsou navíc dobře kombinovatelné, takže se při zařizování nemusíte držet jednotného odstínu, ale můžete volit různé tóny.

Foto: The Shop Floor Project, Postcards Home

Polštářky s motivy podmořského světa

Interiér by měly rozzářit hlavně pestré barvy ryb a vodních živočichů. Ty dodají prostoru na originalitě a pomyslně ho promění v podmořskou říši, ze které bude zrak přecházet.

Nebojte se také zakomponovat i různé vzpomínkové předměty z cest do zahraničí. Prim budou hrát i nalezené mušle nebo oblázky.

Foto: Mindthegap, Lime Lace

V ložnicích uplatníte i nábytkové kousky s motivem ryb.

Světově nejvíc trendy barvou pro rok 2020 je odstín klasické modré. Zvolili ho odborníci z Pantone Institutu. Ve světoznámém vzorníku Pantone nese tato barva název Classic Blue a má číslo 19-4052. V ložnicích inspirovaných mořským světem by tak tento odstín rozhodně neměl chybět.

Foto: Annabel James, Einrichten design

Ryby se mohou objevit i coby motiv na stoličkách nebo hodinách.

Stěny ložnice můžete zpestřit tapetami s motivy ryb. V prostorově větších a velkorysejších místnostech si můžete dovolit větší vzory. Menší ložnice pak dekorujte vzory drobných rybiček, které nebudou místnost opticky zmenšovat.

Foto: The Nautical Company, Mindthegap

Nezapomeňte na dekorativní prvky. Sošky, tapety nebo obrazy s motivem ryb doladí interiér k dokonalosti.

Pokud hledáte inspiraci na zvelebení interiéru, rozhodně v ložnicích nezapomínejte také na dostatek rostlin a květin. Ty se budou k ložnicím v mořském stylu skvěle hodit.

Volit můžete i závěsné rostliny, popínavé kousky nebo celé zelené stěny. Prim ale budou hrát i klasické květiny ve vázách. Interiér tak dostane přírodního ducha.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám