Hlavní obsah

Jak vypadá halloweenská výzdoba domu, když ji vezme do ruky profesionál

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům v městečku Llandaff nedaleko velšského Cardiffu má přezdívku, o niž by většina majitelů příliš nestála. Říká se mu dům hrůzy. Jeho vzhled totiž nenechává chladným nikoho z kolemjdoucích. Halloweenská výzdoba na něm je natolik rozsáhlá a propracovaná, že v dospělých vzbuzuje překvapení, v menších dětech může budit i strach. Aby ne, když jejími autory a majiteli domu jsou trikoví profesionálové!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velšská rodina každoročně zdobí svůj dům na Halloween ve velkém styluVideo: AP

 
Článek

Pouhý víkend trvalo rodině Hargreavesových, aby vyzdobila svůj dům pro letošní svátek Halloween. Výzdoba to přitom není ledajaká.

Fasádu domu pokrývá obří pavučina, po níž lezou děsivě velicí pavouci, o jejichž jídelníčku není pochyb. Zbytky ohlodaných lidských těl jsou více než výmluvné. Ve vláknech jsou zachycené poloviny lidských těl, ovšem i kostra a na jednom z nich je upevněný i kokon. Ani u něj není třeba dlouho přemýšlet, co se ukrývá uvnitř.

Lépe na tom není ani chodník a část ulice. Zde vyrostly náhrobní kameny, mezi nimi se povalují zbytky kostlivců, někteří jako by právě opouštěli hrob a ve své typické zelenavé barvě je doprovázejí i zombie. A znovu pavučiny a pavouci...

Není divu, že se kolemjdoucí této výzdobě obdivují, někteří se usmějí, další jen nevěřícně kroutí hlavou. Slabší povahy a malé děti se otřesou děsem, možná i odporem. Velká část dekorací totiž vypadá neuvěřitelně věrohodně. Zejména pak když se zešeří.

Profesionálové podporující charitu

Jedenačtyřicetiletý Danny a jeho stejně stará žena Carmela, majitelé domu, jsou profesionálové v oboru. Vlastní společnost na speciální efekty REal SFX, která se podílela například na tvorbě seriálu Doktor Who a Peaky Blinders.

Místní jsou ovšem na jejich výzdobu již zvyklí. Hargreavesovi totiž takto zkrášlují svůj dům už pět, možná šest let. Pouze letos, jak píše web Penarth Times, rodina nějakou dobu zvažovala, zda kvůli pandemii má vůbec smysl se do práce zase pouštět. Zda se na jejich dům přijde podívat dost lidí.

Uspořádali proto anketu na sociálních sítích, a protože takřka všichni jejich přátelé hlasovali pro, vyzdobili svůj dům znovu.

Halloweenskou atmosféru vykouzlíte i díky osvětlení ve tvaru pavučin nebo lebek

Tipy a trendy

V Británii podobné akce nejsou obvykle samoúčelné. Velmi často majitelé takových výtvorů nelákají pozornost ke svému obydlí jen z ryze sebestředných důvodů, ale využívají zájmu veřejnosti k příspěvkům na charitativní účely.

Ani Hargreavesovi nejsou výjimkou. Ti podporují charitativní organizaci Dreams & Wishes, která nakupuje vánoční dárky pro vážně nemocné děti v nemocnicích.

Anketa

Vyzdobili jste u příležitosti Halloweenu svůj dům/byt také?
Ano, máme také výzdobu.
8,1 %
Máme jen pár drobností.
20,6 %
Ne, zdobíme při jiných příležitostech.
19,1 %
Nezdobíme nikdy.
52,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3530 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dopřejte zahradě podzimní terapii

Léto je nenávratně pryč, naplno ho vystřídal podzim. Nejvyšší čas uklidit zahradu. Práce vás čeká dost, nadřít se přitom ale nemusíte. Na spoustu zahradních...

Výběr článků

Načítám