Hlavní obsah

Interiérové kousky inspirované stíny dodají prostoru hloubku

Novinky, tnk

Pokud jste fandové nápaditého designu a baví vás hra světla a stínů, pak zkuste do interiéru zakomponovat i kousky, které už jako pouhé stíny vypadají. Tyto prvky se hodí hlavně do interiérů mladších generací a prostor zařízených v minimalistickém nebo trendy brutalistním stylu.

Foto: Red Candy, Red Candy, Design Gift Shop

Interiér dekorujte zarážkami na knihy nebo stojánky na šperky ve tvaru siluet.

Článek

Doplňky inspirované stínováním působí hodně nevšedně. Falešné stíny vypadají obzvlášť efektně zejména na textiliích a podlahovinách.

Pokud chcete tento účinek znásobit, vyzkoušejte prolínání světlých a tmavých odstínů jedné barvy. Prostor tak dostane hloubku a bude vypadat mnohem plastičtěji a působivěji.

Foto: Rug Society, Red Candy

Textilie s motivem stínů dodají interiéru na zajímavosti.

Foto: CaosCreo, Yellow Octopus

Osvětlení, které rozvíjí hru světla a stínů, dodá interiéru dramatickou atmosféru.

Kousky, které imitují stíny, se hodí zejména do světlejších interiérů. Nejlépe vyniknou na sněhově bílém pozadí. Dobře se budou vyjímat i na stěnách v jemných pudrových pastelových barvách. Chybu s nimi neuděláte ani na pozadí v sytě žluté banánové barvě.

Ale pozor, v interiéru s tmavou výmalbou nebo ve stísněných malých bytech mohou tyto prvky naopak opticky zmenšovat obytný prostor. Mohl by pak kvůli nim působit trochu depresivně, až strašidelně. Vyplatí se tedy zacházet s nimi opatrně a vyvažovat je světlými tóny.

Foto: Annabel James, Melody Maison

Volte kousky v černé barvě, které kopírují jen tvary objektů.

Foto: Melody Maison, Design Gift Shop

Kousky imitující stíny vnesou do prostoru magickou atmosféru.

Foto: Mindthegap, Etsy

Stěny dolaďte stylovými tapetmi a obrázky.

Nebojte se volit originální prvky, které v podvečer trochu oklamou zrak a budou vypadat jako reálné objekty. Hosté toto zpestření bezpochyby uvítají. Inspirovat se můžete i karikaturami a komiksem obecně, který také pracuje se siluetami a obrysy.

Zajímavým oživením se mohou stát i tapety v černobílém provedení, které doladí interiér s kousky inspirovanými hrou světla a stínů k dokonalosti. Hodí se hlavně do obývacích a pánských pokojů.

Tmavé barvy se v poslední době vrací na scénu. Jsou trendy i v kuchyních. Vyžadují ale opatrné zacházení a nepřehánět to s nimi, aby prostor nepůsobil potemněle a smutně.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám