Hlavní obsah

V malých bytech najdou uplatnění sekretáře i nástěnné skládačky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří se chystají zařizovat si malou garsoniéru a hledají cesty, jak ušetřit prostor, jistě ocení nápadité stoly, které poskytnou pracovní prostor, ale nezaberou téměř žádné místo. Designéři jich v poslední době vytvářejí celou plejádu. Ty nejzajímavější kousky slouží i jako dekorativní objekty.

Foto: Lime Lace, Oostor (2x)

Nevšední stolky kombinované s úložným prostorem mohou fungovat i jako designové objekty.

Článek

Nenápadnými kousky jsou například subtilní výklopné stolky v bílé barvě. Díky tenkému rámu a vhodně zvolené výmalbě tak po jejich složení můžete vytvořit dojem, že v interiéru vlastně žádný pracovní prostor není.

V zadní části rámu jsou navíc všechny kancelářské potřeby schované, stěna tak působí uklizeným a čistým dojmem.

Foto: Oostor (2x)

Bílé kousky po složení působí hodně nenápadným dojmem. Hodí se do všech malých prostor, které nechcete opticky zmenšit.

V pánských pokojích a bytech, kde chcete naopak ukázat designové kousky, oceníte nástěnné stolky v tmavších barvách s policemi, které slouží i jako dekorační prvky.

Foto: Lagoon, Ikea

Tyto kousky se hodí i nakoleje do skromně zařízených studentských pokojů.

Některé drobné stolky mohou sloužit i jako klasické police. V případě potřeby stačí předměty přemístit na jiné místo a máte pracovní prostor vyhrazený pro pracovní povinnosti.

Foto: Ikea

Jednoduché stolky poslouží jako pracovní i odkládací prostor.

Obdobou těchto kousků jsou v minulosti hodně oblíbené sekretáře. Horní díl lze vyklopit, čímž vznikne pracovní deska. Jejich velkou předností je úložný prostor.

Sekretáře poslouží jako prostor pro velké množství dokumentů, nebo jako klasická komoda.

Foto: Oficina Inglesa (2x)

Klasické sekretáře v historizujícím stylu uplatníte v romanticky zařízených interiérech.

Pokud se potýkáte s nedostatkem prostoru, zkuste vsadit i na optické klamy a zvolit bílou výmalbu, která prostor zdánlivě rozšíří. Zakomponujte do prostoru i zrcadla, která pomohou vytvořit dojem rozměrnějších místností.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V malých bytech oceníte i nábytek, který má hned několik funkcí. Zajímavým kouskem je třeba chytrý konferenční stolek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám