Hlavní obsah

Dům z filmu Sám doma je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V málokterém filmu hraje dům hlavní roli. Kdo by ale neznal ten, který malý Kevin, jenž nedopatřením zůstal sám doma, promění v nedobytnou tvrz plnou nástrah na dvojici protřelých zlodějů. Tenhle příběh sledovaly v roce 1990 na filmových plátnech tisíce lidí. Nyní je dům z filmu Sám doma opět v záři reflektorů - jeho majitel se ho totiž rozhodl prodat. Píše to server Daily Mail.

Článek

Sídlo v koloniálním stylu z roku 1920 má cenovku 2,4 miliónu dolarů (v přepočtu asi 40,3 miliónů korun). Dům filmové rodiny McCallisterů byste našli ve vesnici Winnetka na předměstí Chicaga v oblasti North Shore kousek od jezera Michigan.

I bez vánoční výzdoby dům ihned poznáte a okamžitě vám naskočí scény z filmu, v němž rodiče zapomenou svého malého syna Kevina doma a odjedou na dovolenou. Chlapec nejen že se během jejich nepřítomnosti musí sám o sebe postarat, ale také musí vymyslet, jak zabránit dvěma zkušeným lupičům ve vykradení domu. A právě i díky nejrůznějším zákoutím sídla se mu podaří nastražit opravdu chytré a zákeřné pasti.

Realitní kanceláře popisují sídlo těmito slovy: "Klasická rezidence nabízí nadčasovost a inspirující rodinné bydlení."

Nemovitost má rozlohu 395 metrů čtverečných. Najdete v ní čtyřpokojové apartmá, ohromující jídelní kout, jehož výzdoba jakoby se inspirovala ve filmu Pán prstenů, i notoricky známou podkrovní ložnici, kde Kevin musel strávit noc s bratrancem, který se v noci pomočoval.

Nechybí ale například ani klavírní pokoj, či koupelna, kde Kevin jako "opravdový chlap" testoval účinky vody po holení. Také schodiště, nad nímž létají ve filmu zlodějům kolem hlav plechovky s barvou,  je i po letech k rozpoznání, i přesto, že se jeho vzhled trochu změnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám