Hlavní obsah

Dům na stromě se stal kvůli karanténě dočasným příbytkem amerického lékaře

Novinky, Jana Nesvadbová

Přímo ukázkově zodpovědný přístup k hrozbě nakažení nemocí Covid-19 zvolil americký lékař Jason Barnes z Texasu. Aby svou rodinu nenakazil, a přesto mohl dál pracovat, rozhodl se bydlet dočasně v domě na stromě, který mají na zahradě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékař z Texasu se odstěhoval do stromového domku na zahradě, aby neohrozil svou rodinuVideo: Reuters

 
Článek

Na první pohled to může vypadat jako rádoby dobrodružný výstřelek muže nudícího se v domácí karanténě. Ve skutečnosti je tento „koronavirový trosečník” příkladem zodpovědného a seriózního přístupu, kterým by se měli řídit všichni lidé, kteří riziko nákazy pořád odmítají či podceňují.

Doktor Jason Barnes pracuje totiž na pohotovostním oddělení v nemocnici v Corpus Christi v Texasu. Patří tedy k těm lékařům, kteří stojí v tzv. první linii a riziko, že se sám nakazí, je veliké.

Aby se mohl plně věnovat svému povolání, a přitom neohrozil svou vlastní rodinu, rozhodl se pro dočasný azyl, ke kterému si vybral jejich stromový domek, který mají na zahradě. Bydlení je to poněkud spartánské, ale lékař to bere zjevně s nadhledem. Bezpečnost je pro něj na prvním místě.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Trochu mi trvalo, než jsem si přivykl na spaní na palandě z cedrového dřeva,” říká doktor Barnes ve videu, které o svém novém domově natočil. Do domku má naštěstí zavedenou elektřinu, a tak si může dovolit v něm mít nejenom ledničku, ale také například klimatizaci a toaletu.

„Karanténa není legrace. Je to jediný způsob, jak tuhle věc porazit,” vzkazuje lékař ze své samotky.

Anketa

Dodržujete důsledně karanténu?
Ano, velice důsledně.
23,4 %
Snažíme se.
63,8 %
Tak napůl.
5 %
Moc ne.
1,4 %
Ne. Je to nesmysl.
6,4 %
Celkem hlasovalo 2404 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dům zasazený doprostřed zeleného ráje

Terasu dvanáct metrů nad zemí a nádherný, ničím nepřerušovaný výhled po okolní lesnaté divoké přírodě nabízí dům, který vypadá, jako by byl zasazen v srdci...

Malá chatka střechu a zdi má i nemá

Jednoduchou noclehárnu umožňující prožít noc přímo pod alpským nebem plným hvězd navrhla dvojice italských architektů Fabio Vignolo a Francesca Turnaturiová....

Výběr článků

Načítám