Hlavní obsah

Designéři navrhují, jak vestoje skloubit konzumaci jídla i pití na večírku

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud dnes chcete na večírku - kde není dostatek rautových stolků, pít i jíst dohromady, bývá to velký problém. Designéři vidí v této oblasti velký potenciál pro zlepšování užitné funkce tácků a začínají navrhovat první předměty, které mají konzumaci hostům podstatně zpříjemnit.

Foto: Profimedia.cz

Tácek na lahve ocení všichni návštěvníci večírků, kde není dost místa k sezení nebo k odložení pokrmů či pití.

Článek

Americká firma přišla na trh se zajímavou vychytávkou pro každou party - jejich talíř s názvem "The Go Plate" umožňuje jednoduše držet v jedné ruce pití i dostatek jídla. Designéry inspiroval podnos na mexické předkrmy.

Prostřední miska ale v jejich návrhu chybí - místo ní vznikl prostor pro láhev, která celý tác nese.

Foto: Apollo Lazy Susan

Designéry inspirovaly moderní tácy na předkrmy.

Tácy jsou vyrobeny z různobarevných plastů a jsou tak velmi lehké. Jejich výhodou je, že si host může díky děleným přihrádkám nabrat různé druhy jídel.

Foto: Profimedia.cz

Tácek je možné umístit i na plechovku klasické velikosti.

Tác udrží plechovky, láhve, pivo a víno. Zmíněná vychytávka je zatím k mání jen v USA, do evropské distribuce se ale má dostat ještě tento rok.

Foto: Profimedia.cz

Podnosy mají zatím bohužel nepříliš elegantní plastové provedení a většinou i křiklavé barvy.

S podobným nápadem přišel nedávno i argentinský designér Gabriel Contino. Ten navrhl mnohem elegantnější podnos s výklenkem sloužícím pro umístění vidličky. Speciálně zakončený tvar podnosu pak slouží jako držák na skleničky od vína nebo sektu.

Foto: Mantara

Talířek je určen na jednohubky.

Nápady na zpříjemnění konzumace jídla a pití vestoje na večírcích jsou rozhodně velmi vítané. U nás jsou k dostání jen nepříliš estetické držáky na skleničky, které je možné upevnit na talířky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám