Hlavní obsah

Dekorace z peří pomohou zjemnit strohý interiér

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkým trendem současnosti jsou brutalistní interiéry. Ty ale samy o sobě působí strohým, chladným a surovým dojmem. Proto se vyplatí je zjemnit, dodat minimálně ložnici a prostorům sloužícím k relaxaci a odpočinku prvky, které budou prostory naopak zjemňovat a dodají jim na něžnosti.

Foto: Design My World (2x), KSL Living, Sweetpea and Willow (2x)

Dekorace a osvětlení z peří působí jemným a něžným dojmem.

Článek

Osvětlení z jemných pírek v kulatém tvaru působí v interiéru jako dekorativní ženský prvek. Skvěle zútulní moderní interiéry, kterým vévodí betonová stěrka. Ta je aktuálně v kurzu. Hodí se i do prostor s výrazným použitím skla a oceli, které jinak působí chladným a neosobním dojmem.

Foto: Black By Design

Načechrané osvětení zapadne do ložnic a také zútulní strohé prostory.

Podobně zafungují i rozměrná nástěnná kola z peří, která slouží jako efektní dekorace v obývacích pokojích, ložnicích i dámských pokojích.

Foto: MiaFleur

Jemná kola z peří uplatníte jako nástěnné dekorace i jako prostírání pro výjimečné příležitosti.

Je třeba počítat s tím, že jde o kousky, které budou vyžadovat náročnější údržbu a odborné čištění. Nehodí se do místností, kde je zvýšená tvorba prachu a znečištěné prostředí. Tam by fungovaly jako lapače prachu.

Foto: Sweetpea and Willow

Lampičky působí spíš jako květy hortenzií.

Dekorace z peří se vyplatí kombinovat s lesklými materiály, které jsou hitem letošní sezóny. Volte ty s teplými metalickými odstíny. Hodí se měď, zlato nebo bronz.

Foto: In Spaces

Kombinace peří a zlaté barvy dodá interiéru nádech luxusu.

Podobného efektu v interiéru dosáhnete i s kousky, které sice nejsou z peří, ale pírka je dekorují. Jde hlavně o dekorace ve skandinávském stylu, pro který je tento přírodní motiv typický.

Foto: Artisanti, Arthouse

Interiér můžete doladit kousky s motivem pírek.

Pokud jste příznivci jemných přirozených dekorací, zkuste v interiéru uplatnit i něžně působící kousky z mechu, které také zjemní surovost dnešních trendy materiálů. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám