Hlavní obsah

Chvíle strávené v klidu domova s čajem si můžete zpestřit pozitivními motivy citronů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné zimní večery vybízejí k trávení volného času v klidu domova a s teplým čajem. Pokud na vás večer padají chmury z toho, že se brzy stmívá a venku je nevlídno, zkuste si podávání teplých nápojů a servírování cukroví zpestřit hřejivě působivými motivy citronů. Ty k tomuto období neodmyslitelně patří a do interiéru vnesou veselého ducha.

Foto: Excelsa

Motivy citronů rozzáří zimní stolování.

Článek

Sytá a jasná žlutá barva dovede rozzářit i ty nejnudnější interiéry. Dodá šmrnc všem obyčejným prostorům a působí neobyčejně optimisticky.

V zimním období tóny syté citronově žluté barvy připomenou hřejivé sluneční paprsky a teplé letní období.

Foto: Lights4fun, Excelsa

Prostor vyzdobte LED řetězem s motivem citronů a zákusky podávejte na stylových talířích.

Mějte na paměti, že tento odstín povzbuzuje k aktivitě a příliš se proto nehodí do místností určených k relaxaci a odpočinku.

Lépe zapadne do obývacích pokojů a pracovního prostředí. Parádu udělá i v chodbách, které často kvůli stísněnosti působí ponurým a neradostným dojmem.

Foto: Cloudberry Living (2x), Lime Lace

Interiér dekorujte svíčkami v barvách citrusů.

Žlutá barva citronů symbolizuje slunce, přátelství, energii i uvolnění. Je barvou naděje, štěstí a víry v lepší zítřky.

Oblíbí si ji hlavně ti, kdo zastávají spíše optimistický přístup k životu. Pesimistům naopak moc po chuti nebude. Ti budou preferovat spíš temnější odstíny.

Foto: Yellow Octopus, Best of British

Podobu citronu může mít i sítko na čaj. Motivy mohou dekorovat i ubrus, utěrky nebo ubrousky.

Citrony můžete zpestřit i vánoční strom a vytvořit z oblíbených plodů levné a efektní dekorace. Stačí je nakrájet na tenká kolečka a nechat vyschnout. Následně je pak můžete zavěsit na vánoční strom jako klasické ozdoby.

Motivy citronů oceníte nejen v zimě, kdy vnesou do interiéru dojem většího tepla, ale i v létě. V kombinaci se slunným počasím budou připomínat oblíbenou prázdninovou atmosféru.

Foto: Drinkstuff

Vánoční stromek i čaj můžete ozdobit sušenými citrony.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám