Hlavní obsah

Cestování je výrazně omezené. Krásy Paříže si ale můžete připomenout i doma

Novinky, Kristýna Křížová

O půvabech života v Paříži není pochyb. Kdo by se nechtěl podívat na Eiffelovu věž, projít se podél Seiny a dát si croissant v některé z místních kaváren. Dnes je cestování ale problematické a do zahraničí se bez omezení jen tak nepodíváme. Proč si ale půvaby francouzského hlavního města nepřipomenout alespoň doma? Máme pro vás tipy, jak na to.

Foto: Feathr, Design Gift Shop

Interiér si můžete zpestřit třeba retro mapou Paříže nebo lampou se siluetami významných památek tohoto města.

Článek

Dobrým nápadem jsou rolety inspirované buď přímo pařížskými ulicemi, nebo francouzskými podniky. Podobně mohou zafungovat i rozměrné nástěnné tapety s motivy pařížských ulic a parků. Vhod přijde i samolep s motivem Eiffelovy věže.

Foto: Artylicious Home a Gifts

Roleta připomíná oblíbená pařížská bistra a kavárny.

V interiéru nechte vyniknout motivy proslulých pařížských architektonických památek. Kromě zmíněné Eiffelovy věže či baziliky Sacré-Coeur je to třeba Vítězný oblouk, muzeum Louvre, Centre Pompidou, Pařížská filharmonie nebo budova nadace Louis Vuitton.

Foto: CaosCreo

Hravými samolepy můžete dekorovat police, obklady nebo stěny.

Rozhodně nezapomeňte na obrazové dekorace s motivy pařížských ulic a zákoutí. Prim budou hrát i mapy oblíbených čtvrtí a drobné předměty, které třeba připomenou vzpomínky na toto krásné město.

Foto: Desenio, Photolini - CJ Quadrat

Město si připomeňte i na plakátech, fotkách a pohlednicích.

Abyste v interiéru vykouzlili atmosféru známou z francouzských kaváren a bister, rozhodně nelpěte na tom, aby bylo vše dokonalé. Drobná patina, barevný i tvarový mix nábytku naopak podtrhnou nenucenou eleganci francouzského interiéru.

V něm by rozhodně neměl chybět subtilní stolek a židle pro podávání francouzských snídaní.

Foto: Garden Trading

V interiéru, na terase či zahradě nezapomeňte na lehký skládací nábytek typický pro francouzská bistra.

Ti, kterým cestování hodně chybí, si mohou pořídit i LCD okénko od korejské společnosti Oneroommaking. To vyvolává při pohledu na něj dojem, že letíte mnoho kilometrů nad zemí, i když třeba jen sedíte doma na toaletě.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám