Hlavní obsah

Bylinky se dají pěstovat i v nápaditých interiérových truhlících, které šetří místo

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kdo nemají to štěstí, že by vlastnili zahrádku, na níž by mohli pěstovat bylinky, mohou využít nápaditých truhlíků, polic a květináčů určených pro domácí zahradničení. Závěsné nebo stohovatelné kousky zapadnou i do menších prostor a bytů.

Foto: Prezzybox

Vtipným kouskem je bylinková zahrádka s domečkem na nůžky.

Článek

Designéři vymýšlejí stále nápaditější truhlíky určené pro pěstování bylinek v interiéru.

Některé z nich jsou například součástí praktického setu s prkénkem, nebo obsahují menší prostor pro lopatky a nůžky na stříhání bylinek na malé části.

Do menších bytů zapadnou policové systémy na květináče, ve kterých nebudou rostliny zabírat příliš mnoho prostoru a budou v kuchyni ihned po ruce ke zpracování i k přímé konzumaci.

Foto: Sophie Allport

Set květináče a prkénka umožňuje bylinky rovnou krájet nebo sušit.

Foto: Yellow Octopus, Garden Trading

Děti pobaví hravé květináče ve tvaru bot nebo police na ně v podobě domečků.

V těch nejmenších garsoniérách oceníte květináče, které lze zavěsit přímo ze stropu. Díky speciální integrované síťce se z nich nevysype zemina a rostliny budou vytvářet i hodně efektní interiérovou dekoraci.

Foto: The Design Gift Shop

V malých bytech oceníte bylinky ve speciálních květináčích spuštěných ze stropu.

Foto: Annabel James

Výhodou stohovatelných květináčů je to, že po skončení sezony nezabere jejich skladování příliš místa.

Ti, kdo se přes zimu žádnému pěstování nevěnují, ocení stohovatelné květináče různých velikostí. Díky jednotnému designu k sobě budou dobře ladit a v interiéru budou působit vkusně.

Dodat interiéru trochu přírodního ducha se rozhodně vyplatí. Prostor pak bude působit svěžím dojmem. Uplatnit můžete i květinové motivy, které pomyslně promění i klasické byty v rozkvetlé louky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám