Hlavní obsah

Bydlet ve městě, a přitom být stále jako na chalupě? Jde to

To, že člověk bydlí ve městě, ještě neznamená, že si svůj domov nemůže zařídit stejně, jako by byl na chalupě. Právě tak uvažovala naše čtenářka paní Martina. Se svým mužem Petrem si koupili menší domek na Bruntálsku, který si zařídili jako chaloupku. Díky tomu si v něm po celý rok užívají stejnou pohodu a romantiku, jako kdyby byli na dovolené na venkově.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelé nechali na zahradu navézt spoustu kamení. Její podoba je jejich dílem.

Článek

„Ráda bych vám ukázala naše bydlení. Bydlíme trošku jako na chalupě. Přesto ve městě. Chaloupku máme čtyři roky,” napsala nám paní Martina.

Měli štěstí. Domek byl v pěkném stavu, protože se o něj jeho předchozí majitel staral. „Předešlý majitel byl kutil a můj muž v tom pokračuje...,” pochvaluje si čtenářka. Ze snímků je ale zřejmé, že ani ona sama nelenila a přiložila ruku k dílu, kde to jen bylo možné.

Domek ve městě je zařízený v ryze rustikálním stylu. Podlahu z masivního dřeva střídá cihlová dlažba, dřevem obkládané stropy doplňují nezbytné trámy. Hezkým nápadem jsou prvky v syté, tmavě zelené barvě, kterou má nejen kuchyňská linka, ale také dveře a venku pergola a zábradlí na terase.

Roztomilým odlehčením a vlastně pokračováním venkovského ducha, i když v romantickém stylu, je pokojík v patře. Je zařízený v růžové a starorůžové barvě, hezkým odkazem k atmosféře starých časů je domeček pro panenky.

Foto: Archiv čtenářky

Domek Martiny s Petrem připomíná venkovskou chaloupku už na první pohled.

Foto: Archiv čtenářky

V interiéru vládne ryze rustikální atmosféra.

Velkou péči věnovali majitelé zahradě, která má – jak píše paní Martina – pouze 400 čtverečních metrů. Její určitou nevýhodou je ale především to, že je úzká. Cokoli do ní navézt tak byl značný problém.

„Zahradu dělal sám úplně z ničeho můj muž. Je zde navezena spousta kamene, který máme moc rádi, využili jsme každé místečko,” popisuje paní Martina.

Právě velikost zahrady a vlastně i domku je jediným aspektem jejich stávajícího bydlení, který majitele neuspokojuje. Čtenářka proto už pomýšlí na další stěhování: „Jelikož je domeček malý, ještě to zřejmě není naše poslední budování.”

Anketa

Je vám milejší představa bydlení na venkově, nebo ve městě?
Na venkově, jednoznačně!
38,9 %
Obojí má něco do sebe, těžko říci...
47,6 %
Ve městě, kde jinde?
7,3 %
To je jedno. Hlavně pryč od lidí!!!!
6,2 %
Celkem hlasovalo 8085 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám