Hlavní obsah

Američanka proměnila domácí schody v klouzačku. Děti ji za to milují

Novinky, nes

Každý rodič ví, jak nepříjemné může být odpoledne s dětmi, které doma uvěznilo nepříznivé počasí. Zvláště, když slota trvá už několik dní a všechny hry se dávno omrzely. To by pak jeden za nějaké to rozptýlení platil zlatem. Přesně tak uvažovala mladá Američanka Trisha Clevelandová z Minneapolisu, když přišla na jednoduchý a přitom skvělý nápad, jak proměnit obyčejné schodiště v báječnou klouzačku.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduchý způsob, jak zabavit děti doma ve dnech, kdy je venku ošklivo.

Článek

Název jejího projektu zní SlideRider a na internetu budí senzaci mezi dětmi stejně jako mezi dospělými.

Trisha poslala svůj návrh na webový server Quirky.com, který pomáhá dobré nápady realizovat. Klouzačka prošla několika fázemi vývoje, kdy autorka s přispěním fanoušků při realizaci svého projektu upřesňovala podobu i materiály.

V současné době je klouzačka hotová ve formě plně fungujícího prototypu. Vyrobená je z desek z pevné pěny, které lze snadno složit do poměrně kompaktního tvaru, který doma nezabere moc místa.

Foto: Profimedia.cz

Klouzačka po složení zabírá minimum místa.

V rozložené podobě má hladkou a plochou klouzací dráhu, kterou ohraničují vysoké mantinely. Konec dojezdu uzavírá polštářovitý nárazník, který zabraňuje tomu, aby se dítě z klouzačky neřízeně vyřítilo ven.

Pokud se provozovatelé stránky doopravdy rozhodnou vyrábět červenomodrou domácí klouzačku (barvy pomáhali vybrat příznivci nápadu na stránkách), měla by se její cena dle velmi předběžných odhadů pohybovat v rozmezí od 900 do 2000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám