Hlavní obsah

V rámci Wimbledonu vznikla fontána z míčků, má upozornit na problémy s vodou

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti právě probíhajícího nejslavnějšího tenisového turnaje - Wimbledonu - byla v britském Greenwich Parku slavnostně představena fontána z tenisových míčků. Zajímavý designový prvek je inspirací pro domácí kutily a tenisové fandy, kteří by si podobné zpestření zahrady chtěli sami vytvořit. Designová fontána, která má rovněž poukázat na problémy s vodou, pobaví děti i dospělé.

Foto: Archiv společnosti WaterAid (3x)

Podobnou dekoraci si šikovný kutil na větší zahradě může vyrobit sám.

Článek

Objekt vytvořila společnost WaterAid a Wimbledonská nadace. Fontána podle tiskové zprávy společnosti WaterAid vznikla z 2631 tenisových míčků. Tento počet podle realizátorů představuje počet životů, které by byly denně zachráněny, kdyby měl každý člověk přístup k čisté vodě a slušnému WC.

Foto: Archiv společnosti WaterAid

Fontána z míčků pobaví děti i dospělé.

Pozoruhodná instalace s výhledem na panorama Londýna je připomínkou obrovského množství lidí na celém světě, kteří by mohli mít lepší budoucnost, kdyby měli blízko domova čistou vodu.

Bez základních hygienických potřeb děti často opomíjejí školu kvůli časové zátěži obstarávání si vody nebo nemocem souvisejícím s používáním nevhodné vody.

Foto: Archiv společnosti WaterAid

Ve fontáně se sice nedá koupat, ale můžete si v ní hrát s míčky.

Partnerství mezi WaterAid a nadací Wimbledon je závazkem zajišťovat čistou vodu, slušné toalety a dobrou hygienu pro zdravotnická střediska, školy a komunity v Etiopii, Malawi a Nepálu. Fontána je součástí jejich kampaně #TeamWater.

„Je těžké si představit život bez přístupu k čisté vodě, ale pro jednoho z deseti lidí na celém světě je to každodenní realita, která brání tomu, aby celá komunita rozvíjela svůj potenciál,” uvedla Helen Parkerová, ředitelka Wimbledonské nadace.

Foto: Abstract House, Monsterzeug

Tenis inspiruje i v oblasti interiérového designu.

„Největší fontána z tenisových míčků připomíná globální problémy s vodou, sanitární krizi a naléhavou potřebu ji společně řešit. Každý z 2631 tenisových míčků na fontáně představuje jeden lidský život, který by se v průměru mohl zachránit,” říká Marcus Missen, ředitel komunikace a fundraisingu společnosti WaterAid.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám