Hlavní obsah

Americký vizionář Elon Musk prodává své elegantní sídlo

Novinky, Jana Nesvadbová

Americký vizionář Elon Musk se rozhodl prodat jeden ze svých domů. Díky tomu se běžným smrtelníkům naskytla příležitost podívat se, jak vypadá domov, ve kterém dost možná občas přebýval muž zabývající se plánováním vesmírných letů, uvažující o budoucnosti umělé inteligence atd. Sídlo stojí v losangeleské čtvrti Brentwood a je pro něj příznačná elegance, vzdušnost a spousta velikých oken. Kdo by ale čekal vysloveně futuristické rysy, byl by hluboce zklamán.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z domů Elona Muska je na prodej za 101 milionů korun.

Článek

Jak poznamenává server Observer, není úplně zřejmé, kdo ve skutečnosti sídlo vybudované v polovině minulého století obýval, vzhledem k tomu, že jej měl údajně koupit pro svou bývalou ženu Talulah Rileyovou v roce 2014.

Faktem ovšem je, že manželé jsou od roku 2016 rozvedení a k jeho prodeji se Musk rozhodl až nyní. To dávají redaktoři webu do souvislosti se zprávami, že miliardář kupuje již šestý dům rovněž v americkém Los Angeles, ovšem ve své oblíbené čtvrti Bel Air.

Foto: Profimedia.cz

Americký miliardář a vizionář Elon Musk

Přízemní dům v Brentwoodu má obytnou plochu 279 m². Kromě obývacího pokoje, kuchyně a dalších místností patří k jeho zařízení čtyři ložnice doplněné stejným počtem koupelen.

Stavba shlíží do bohatě zarostlé zahrady fasádou, jež je téměř celá prosklená, a to od země ke stropu. Navíc je prohnuta do půlkruhu, veškeré hlavní místnosti domácnosti tak mají společný výhled na centrální terasu, kde je možné objevit ladně tvarovaný bazén se slanou vodou a k němu přiléhající vířivku.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do domu roubí pěstěnou zelení obrostlé stěny.

Foto: Profimedia.cz

Velkorysé prosklení je typické pro většinu obytných místností domu.

V plně vybavené kuchyni je možné nalézt spotřebiče značek Sub-Zero a Wolf, které jsou vyhlášeny svým důrazem na maximální energetickou úspornost, a přitom vysokou efektivitu provozu.

Foto: Profimedia.cz

V obývacím pokoji nechybí nezbytný, kameny obkládaný krb.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je plně vybavena špičkovými, a přitom vysoce úspornými spotřebiči. Podle výrobců každý z nich spotřebuje méně energie než stowattová žárovka.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou čtyři ložnice.

Foto: Profimedia.cz

Prakticky každá z místností má velký výhled do okolí.

Realitní makléři Andrew Buss a David Kramer z kanceláře Hilton, kteří prodej zprostředkovávají, v popisu domu zdůrazňují inteligentní řízení domácnosti, které zahrnuje bezpečnostní systém a audio systém a samozřejmě automatizovanou obsluhu stínících prvků. Což jsou samozřejmě prvky, které by člověk u domu futuristického vizionáře ostatně očekával jako samozřejmost.

Dům je k dispozici za 4,499 milionu dolarů, tedy zhruba 101 milionů korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám