Hlavní obsah

Talíře jako dekorace na stěnu se vracejí, trendem jsou černobílé motivy

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V soudobých interiérech se znovu objevují talíře jako výrazný dekorativní prvek na zdi. Zavěšené kousky jsou ideálním prvkem pro zkrášlení všech kuchyní, jídelen nebo obývacích pokojů spojených s jídelním koutem. Trendem jsou tematicky sladěné talíře v černobílém provedení, jejichž motivy spolu navzájem korespondují.

Foto: Lime Lace

Pro výraznější dojem volte různé velikosti talířů.

Článek

Hitem jsou například talíře s portréty nebo se zvířecími motivy. Výsledné aranžmá mnoha talířů s obdobnými vzory pak na pohled tak trochu připomíná obraz a v interiéru má i stejnou dekorativní funkci.

Foto: Chase and Wonder

Čínské talíře s motivy zvířat v černobílém stylu rozhodně zaujmou.

Pokud nemáte talíře s podobnými motivy nebo tematikou, můžete vsadit na barevné sladění. Různé tóny jedné barvy vytvoří na stěně zajímavou mozaiku, která bude velmi působivá.

Foto: Audenza

Talíře inspirovaané tvorbou Piera Fornasettiho jsou velkým hitem.

Další možností, jak talíře sladit podle trendů, je jejich umístění na kontrastní stěnu. Volte klidně výraznější barevnost - pokud chcete mít výzdobu v souladu s trendy, zkuste temnou fialovou barvu, která je letošním odstínem roku. [celá zpráva]

Foto: Ksl living

Nadčasovou klasikou je modrobílé provedení v holandském stylu.

Stěna, na které budou talíře zavěšeny, může být také dekorována tapetou s motivem trendy materiálů. Těmi jsou v této sezóně bezpochyby mramor a měď.

Talíře by měly mít vždy na zadní straně háčky, šikovný domácí kutil je zvládne sám nalepit. Lze si koupit i vyrobený závěs na umístění talířů.

Foto: Bohemia Design Limited

Obplétané talíře se vzorem inspirovaným Marokem rozzáří nudné interiéry.

Na stěny můžete využít různé talíře, které máte doma po jednom kusu. Přikoupit další kousky pak můžete v různých bazarech a ve starožitnictví. Pokud je doplníte několika talíři od současných designérů, bude efekt jistě okouzlující.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám