Hlavní obsah

Nevšední dekorativní globusy potěší milovníky cestování i školáky

Novinky, tnk

Pokud hledáte tip na dekoraci do pokoje školáků, ale i fandů cestování a poznávání nových krajů, zkuste jim do pokoje pořídit moderní globus. Kromě toho, že dnešní globusy zobrazují detailněji země, pohoří a oceány, mají ještě další funkce. Mohou sloužit i jako nástěnka, bar nebo karafa.

Foto: Monsterzeug (2x)

Některé globusy slouží i jako nástěnka. Jiné se mohou vznášet a přitahovat tak k sobě pozornost dětí.

Článek

Originálně řešené globusy budou nepochybně víc vybízet k poznávání světa než jejich klasické a okoukané verze. Stanou se motivací ke vzdělání. Zajímavým kouskem je třeba globus ve tvaru karafy, ze které můžete servírovat nápoje během cestovatelského večírku.

Foto: MenKind, Einrichten-design.de

Globus může sloužit i jako karafa nebo osvětlení.

Drobné globusy můžete také zavěsit do prostoru na jakýkoli závěsný systém, na lampu nebo tyč od závěsů. Jde o dekorace určené předně na Vánoce, které ale užijete i během celého roku jako vzdělávací pomůcku.

Foto: Ian Snow

I vánoční ozdoby mohou sloužit ke studiu. Důkazem jsou koule s motivem globusu.

Milovníci výraznějších dekorací mohou zvolit globus sloužící jako bar. Ten je stálicí mnoha interiérů zařízených v kolonialistickém a boho stylu, ke kterým patří vyobrazení cizích zemí a dekorace dovezené z mnoha koutů světa.

Foto: Yellow Octopus, Boca do Lobo

Globus může i promítat různé výjevy do prostoru, případně ho lze studovat jako součást baru.

Globusy mohou sloužit i jak náladové osvětlení. Jsou tak ideální lampičkou do pokojů mladých školáků, která bude vybízet k poznávání a zároveň bezpochyby dodá interiéru na zajímavosti.

Foto: MenKind, Wild & Wolf

V dětských pokojích mohou globusy sloužit jako noční světlo i jako vzdělávací pomůcka.

Pokud hledáte další inspiraci pro zařizování pokojů vášnivých milovníků cestování, inspirujete se trendy boho stylem. Ten umožňuje použití mnoha různorodých kousků dovezených z cest. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám