Hlavní obsah

I interiér zařízený odpadem může působit luxusním dojmem, stačí si s ním pohrát

Novinky, tnk

Prohlédněte si neobyčejně luxusní interiér domu, jehož veškerý nábytek je vytvořen z odpadu. Vznikl z běžných spotřebních materiálů a předmětů, které už své původní funkci dosloužily. Jde o cennou inspiraci pro všechny šikovné kutily, kteří mají rádi recyklované kousky do domácnosti.

Foto: Profimedia.cz

Noblesní obývací pokoj rozhodně na první pohled nevypadá, že by byl zařízen recyklovaným nábytkem.

Článek

Nevšední interiér nese podle titulu Inhabitat název House of trash neboli v překladu Dům z odpadků. Jde o expozici, která má sloužit jako příklad pro všechny, kteří o výrobě nábytku z nepotřebných věcí uvažují, nebo ty, kteří už jsou jeho tvůrci nebo obdivovatelé.

Foto: Profimedia.cz

Hala působí hodně luxusním a honosným dojmem.

Za vznikem tohoto pozoruhodného interiéru stojí tchajpejská inženýrská firma Miniwitz a rovněž firma Pentatonic, která produkty navrhla. Kuriózní nábytková sestava je k vidění v italském Miláně v oblasti s názvem Foro Bonaparte.

Foto: Profimedia.cz

Jídelna umožní přijetí většího počtu hostů.

Naprosto vše v milánském apartmánu je vytvořeno z odpadu, od nádob na potraviny přes šálky na kávu až po nábytek. Součástí expozice je i výzdoba stěn graffiti, které často k prostředí plnému odpadků patří.

Foto: Profimedia.cz

Postel má hodně netradiční čelo, které působí trochu industriálně.

Prostor má sloužit i jako místo pro jednání společností, které mají ekologické plány a záměry. Měl by se tak stát inspirujícím prostředím, které bude pomáhat i dalším společnostem lépe smýšlet o možnostech ekologického přístupu a recyklace.

Foto: Profimedia.cz

Světlá kuchyň je zařízena minimalisticky a nadčasově.

Milovníci recyklovaných kousků se mohou inspirovat i vítěznými kousky ze soutěže Recy věci, která oceňuje mnoho tuzemských tvůrců nábytku z nepotřebných materiálů. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám