Architekt chatu pojal jako příležitost k hledání nového způsobu propojení několika elementů – člověka, přírody, objektů a stavby. Výsledkem je dům s pěti výškovými úrovněmi, které se od sebe liší nejenom svou plochou, ale také vzájemnou vzdáleností i materiály, které na nich převládají.

Celá strana horní části domu směřující k jezeru je prosklená.

Celá strana horní části domu, směřující k jezeru, je prosklená.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Jednou ze zajímavostí domu je prostup jeho kostry z interiéru do exteriéru.

Jednou ze zajímavostí domu je prostup jeho kostry z interiéru do exteriéru.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Architekti pod vedením zkušeného Daisukeho Sugawary v domě vytvořili spoustu velice nápaditých prvků, jimiž zpochybnili zdánlivě neměnná pravidla. Díky tomu se tak to, co je na jedné úrovni stolem, jen o pár centimetrů dál proměňuje v podlahu. Jinde část, jež slouží jako podlaha, funguje jako police atd.

Dům na první pohled nadchne svou hravostí a hlavně - nápaditostí.

Dům na první pohled nadchne svou hravostí a hlavně – nápaditostí.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Prolínání prvků z exteriéru do interiéru je nejlépe patrné na úrovni terasy.

Prolínání prvků z exteriéru do interiéru je nejlépe patrné na úrovni terasy.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Zajímavě je řešeno také soukromí obyvatel chaty, které není nikterak narušeno, místa jako ložnice zůstávají před zraky kolemjdoucích utajena, přesto je však prakticky z každého místa uvnitř stavby nádherný výhled do okolních lesů.

Zadní strana domu je uzavřená, nabízí nejvíce soukromí.

Zadní strana domu je uzavřená, nabízí nejvíce soukromí.

FOTO: Jérémie Souteyrat

V malé kuchyňce je veškeré nezbytné vybavení.

V malé kuchyňce je veškeré nezbytné vybavení.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Podlaha jednoho z vyšších podlaží se volně proměňuje ve stůl nižšího podlaží.

Podlaha jednoho z vyšších podlaží se volně proměňuje ve stůl nižšího podlaží.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Nevšedně řešený dům zaujme už na první pohled svým nezvyklým tvarem. U své paty má totiž nejmenší objem, naopak s přibývající výškou se zvětšuje jeho obvod. Vše pak uzavírá sedlová střecha asymetrického tvaru.

Vnitřní prostor domu je rozdělen do mnoha výškových úrovní a přitom neuvěřitelně provázaný v jeden celek s různými funkčními zónami.

Vnitřní prostor domu je rozdělen do mnoha výškových úrovní, přitom je neuvěřitelně provázaný v jeden celek s různými funkčními zónami.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Jednotlivé zóny v domě na sebe navazují.

Jednotlivé zóny v domě na sebe navazují.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Díky propojení interiéru do jednoho celku stačí k vytopení chaty jedna kamna.

Díky propojení interiéru do jednoho celku stačí k vytopení chaty jedna kamna.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Netradičně řešený dům přitom majitelům a jejich přátelům nabízí spoustu funkčních ploch určených pro venkovní relaxaci (terasa v přízemí), relaxaci v interiéru (čtenářský koutek, sauna), jídelní a kuchyňskou zónu a samozřejmě odpočinkovou zónu včetně hygienického zázemí.

Ložnice

Ložnice

FOTO: Jérémie Souteyrat

Nejvyšší podlaží lze využít jako další prostor ke spánku, anebo jen místo pro odpočinek, či třeba soukromou meditaci.

Nejvyšší podlaží lze využít jako další prostor ke spánku anebo jen místo pro odpočinek či třeba soukromou meditaci.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Architekti dokázali využít i ty nejmenší prostory, které nabídlo podkroví domu.

Architekti dokázali využít i ty nejmenší prostory, které nabídlo podkroví domu.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Do chatky se vešla i malá sauna.

Do chatky se vešla i malá sauna.

FOTO: Jérémie Souteyrat

Plán domu

Plán domu

FOTO: SugawaraDaisuke Architects