Hlavní obsah

Multifunkční vybavení domácnosti je v módě

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové domácí spotřebiče i nábytek směřují k jednoduchosti a zároveň k rozšíření svých funkcí. Velký důraz se přitom klade na design.

Foto: LG

Pokud zapomeneme vložit do pračky TWIN Wash nějaké oblečení, využijeme mini pračku nebo funkci Přidat prádlo, díky které doplníme zapomenuté oblečení i během praní.

Článek

U výrobků s několika funkcemi nemusíme vždy počítat s vysokou cenou. S tou se obvykle setkáváme u produktů s vyspělými technologiemi. Někdy ale jdou nápad a přijatelná cena ruku v ruce.

Mop ve vysavači, pračka v pračce

Činnosti jako vysávání a vytírání podlahy se už nemusejí oddělovat. Parní vysavač RY7557WH z řady Clean & Steam kombinuje vysávání a napařování, a tak kromě sběru prachu a drobného smetí účinně rozpouští silnější nečistoty.

Kromě čisté domácnosti zaručí i prostředí téměř bez bakterií a mnoha alergenů. Maximální příkon 1700 W umožní rychlé zahřátí vysavače. Nádržka na vodu pojme až 1700 ml, a tak můžeme napařovat 40 minut, což stačí na úklid celého bytu.

Foto: Rowenta

Hlučnost vysavače Clean & Steam RY7557WH nepřekročí hranici 84 dB, při paralelním vysávání a mytí podlahy tedy jeho provoz není příliš rušný. Cena 7999 Kč.

Spojení pračky a sušičky v jednom přístroji není nic nového, zpravidla šetří čas jednomu uživateli. Pračku TWIN Wash uvítá větší rodina. Spotřebič zvládne dvě dávky prádla ve stejném čase. Přídavná, vrchem plněná mini pračka je určena menšímu množství oblečení, barevně odlišného od toho, jehož je více a potřebujeme ho vyprat také. Můžeme jí však svěřit také extra jemné materiály.

Výkonné a tiché praní obou praček zajišťují dva vysoce účinné invertorové Direct Drive motory. Tento typ motoru má méně pohyblivých částí, čímž snižuje vibrace a zvyšuje životnost. Minimalistický design je umocněn dotykovým displejem umístěným na dvířkách pračky.

Otevření dvířek je lehké, manipulaci s prádlem usnadňuje velký vnitřní otvor a velkorysý objem bubnu. Mini pračku stačí pouze vysunout, dvířka otevřeme jedním stiskem.

Kufr jako bar, pohovka s ledničkou

Speciální kufr může být šatníkem i barem. Záleží, jestli ho vybavíme zásuvkami, věšáky a přihrádkami pro vyžehlené prádlo, nebo odnímatelným zásobníkem, prostorem na lahve, na sklenice a příbory.

Sedací lavice, kostky nebo kožený taburet ve tvaru křesla mohou plnit funkci úložného prostoru.

Foto: Butlers

Šatna v kufru (25 990 Kč) o rozměrech 68,5 x 65,5 x 155 cm rozšíří pohled na předměty vhodné k cestování.

Foto: Bonami

Koš na špinavé prádlo v koupelně nebo pro hračky či noviny a taburet v jednom. Užijeme ho v místnosti, kde potřebujeme šetřit místem. Cena 1299 Kč.

Pokud nechceme během návštěvy vstávat z pohovky pro drobné laskominy a dobré pití, pořídíme si pohovku s chladničkou, nejen na víno.

Sedací soupravy mohou skrývat nabíječky na chytrá zařízení, elektrické zásuvky na počítače, reproduktory, odkládací stolek v područce a celý masážní wellness komfort v sedáku i v opěradle, včetně všech možných výsuvů poskytujících podporu těla.

Foto: Butlers

Retro lavice nahradí komodu v kuchyni pro menší spotřebiče a hrnce. Hodí se i do předsíně. Cena 3990 Kč.

Foto: Phase

Multifunkční sedačka Savona může mít odkládací prostor se stolkem, USB zásuvku, zásuvku 220 V a ledničku v područce pod stolkem pro dvě lahve.

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám