Hlavní obsah

Sváteční večeři zpestří talíře s motivem vloček či stromků

Novinky, tnk

Pokud jste znudění klasickou podobou štědrovečerní tabule a vyžíváte se ve stylizaci při servírování, zkuste letos na stůl zakomponovat originální talíře s vánoční a zimní tematikou. Běžným bílým porcelánovým servisem sice nic nezkazíte, ale ani nikoho nijak zvlášť neoslníte. Zkuste se inspirovat krásou zimní jinovatky nebo lidovými motivy.

Foto: Ikea, Cotswold Trading (2x)

Vánoční servis může být inspirovaný huňatými zimními svetry, stromky nebo dárky.

Článek

V posledních letech se často stává, že jsou Vánoce takříkajíc na blátě. Abyste v interiéru navodili tu správnou zimní atmosféru, rozhodně se vyplatí vsadit na chladné barvy, hlavně na různé odstíny modré.

Prim budou hrát vzory na talířích, které připomínají něžné sněhové vločky nebo jemné ojíněné květy a listy rostlin. Prim bude hrát i inspirace jemnou bílou krajkou.

Foto: Etsy, TakaTomo.de

Motivy krajky, vloček a zmrzlých květin navodí zimní atmosféru.

Ti, kdo mají rádi trendy a chtějí, aby jejich tabule měla prvky, které jsou zrovna v interiérovém designu v kurzu, rozhodně nemohou opomenout teplé metalické barvy.

Talíře v této barevné variantě lze doladit prostřeným stolem s měděnými nebo bronzovými příbory, které jsou letos velkým hitem.

Foto: Creative Tops, TakaTomo.de

Hitem jsou letos teplé metalické barvy jako je zlatá, bronzová nebo měděná.

Velký návrat na designovou scénu zažívají lidové motivy, které podtrhnou tradiční ráz štědrovečerní tabule. Vsaďte na talíře inspirované krásou granátového jablka, ze které je odvozen i klasický český cibulákový servis, nebo na motivy lipových květů a listů.

Foto: Kahla Thüringen Porzellan, Novinky.cz

Hitem jsou lidové motivy. Talíře od značky Lípa (vpravo), která vytváří kousky inspirované Českem.

Pokud chcete podtrhnout výjimečnost štědrovečerní večeře, rozhodně volte servis se zlatými prvky. Tenkostěnným talířům sluší jemné zlacené okraje, tentokrát však nezvlněné, ale minimalistické.

Efektně budou vypadat i silnostěnné talíře s puntíkatým vzorem, které nechají vyniknout krásu klasické české kuchyně.

Foto: Pillow Talk, Black By Design

Zlaté prvky dodají každému servisu slavnostního ducha.

Volte kousky, které se tradičními tvary jídelních servisů jen volně inspirují. Puntíky proto mohou být větší, než bylo dříve zvykem, nebo jich může být méně a mohou zůstat jen pouhou vzpomínkou na klasickou podobu servírování.

Foto: Novinky

Servírovací talíře v retro duchu od firmy G. Benedikt

Pozornost věnujte nejen výběru talířů, ale i ubrusu. Nic nezkazíte klasickým bílým, sáhnout ale můžete i po háčkovaných prostíráních nebo zvolit kousky s klasickými vánočními motivy. [celá zpráva]

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám