Hlavní obsah

Designér navrhl koberec, který v interiéru imituje černou díru

Novinky, tnk

Nejen lidé, kteří rádi děsí své hosty, si možná oblíbí nový výtvor britského designéra Scotta Jarvieho. Ten vyrobil koberce, které svým provedením vytvářejí zajímavou optickou iluzi - propadliště nebo také černou díru. Podobné kousky se nejvíc hodí do interiérů, které jsou zařízené v minimalistickém stylu a vévodí jim dekorace a umělecké kousky ve stylu geometrické abstrakce.

Foto: Profimedia.cz

Koberec nejlépe vynikne na šedé podlaze, třeba z betonové stěrky.

Článek

Ručně tkané koberce s názvem Void se vyrábějí z merino vlny. Efektní výtvor při pohledu v určitém úhlu vytváří iluzi prázdnoty v podlaze a dodává tak interiéru nový rozměr.

Foto: Profimedia.cz

Tento typ koberce nejlépe zapadne do minimalistických interiérů.

Originální kousek vznikl ve dvou variantách jako kruhový a obdélný. Kruhová verze je podle titulu Contemporist vhodná pro větší prostory, obdélný koberec zafunguje v užších místnostech a chodbách.

„Jednoduché geometrické vzory se hodí pro širokou škálu moderních domácích interiérů. Mnoho mých děl se zabývá alternativními významy při umísťování do objektů. Chtěl jsem vytvořit něco, co by mohlo fungovalo jako dvě věci najednou - jednoduchý koberec a jako snová iluze," uvedl designér na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Koberce vznikají i v jiných tvarech.

Ti, kdo mají rádi optické iluze a nevadí jim, že bude interiér působit trochu strašidelným dojmem, mohou sáhnout i po jiných kobercích. Třeba takových, na kterých je patrný stín věcí, které v místnosti ve skutečnosti nejsou.

Foto: Go Modern Furniture

Optické tvary na kobercích dodají interiéru nový rozměr.

Tyto kousky se příliš nehodí do domácností s malými dětmi, které mohou podobné doplňky vyděsit. Do prostor tak volte spíš optimisticky působící koberce v jasných barvách, které nebudou působit ponurým dojmem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám