Hlavní obsah

Strašidelné doplňky dodají bytu mystickou atmosféru

Novinky, tnk

Romantické a útulné interiéry rozhodně nejsou pro každého. Lidé, kteří se rádi nechávají lekat a baví je nevšední design, se mohou nechat inspirovat kousky, které působí strašidelným dojmem. Je ale třeba počítat s tím, že návštěvám takový interiér nemusí imponovat a mohou z něj mít spíš husí kůži.

Foto: Covet House, Neviti, DaWanda, Artfour, Boca do Lobo

Volte doplňky se symbolickými významy, jako jsou hodiny ve tvaru černé kočky nebo rozbité zrcadlo.

Článek

Asi nejpoužívanější barvou v interiérech, které mají působit více či méně strašidelně, je rozhodně temná černá. Kombinovat ji můžete s šedou nebo tmavě zelenou. Pokud chcete vyvolat spíše spirituální atmosféru, volte tmavší fialovou, která symbolizuje duchovno.

Foto: Cool Gift, MiaFleur (3x),

Večer dodá prostoru magickou atmosféru lustr s tmavým proplétáním nebo svícny na muří nožce.

Klasikou jsou pak motivy kostlivců, kostí, lebek, trofejí z mrtvých zvířat, křížů, pařátů a podobně. Tyto kousky působí dvojnásob strašidelně především v noci. Vyplatí se je proto kombinovat s osvětlením, nebo zvolit přímo osvětlení s těmito motivy.

Foto: Nedgis, Yellow Octopus

V noci dodá interiéru strašidelného ducha osvětlení ve tvaru lebky nebo kuchyňyká chňapka s motivem hnáty.

Řadu doplňků si může šikovný kutil vytvořit i sám. Rudé stopy na sněhobílé podložce nebo koberci rozhodně nejsou nijak náročnou záležitostí.

Foto: Monsterzeug

Předložka s motivem krvavých stop je pro silné povahy.

Na podlahu volte tmavé materiály, které vytvoří i ve dne dojem, že je okolo šero. Vhod přijdou kožešiny, které můžete sami nabarvit tmavou barvou. Podobně můžete obarvit i staré prošoupané koberce, které budou trendy. Patina je totiž na kobercích aktuálně v kurzu.

Foto: PIB, MiaFleur, The French Bedroom

Podlahu dekorujte koberci s patinou nebo kožešinami v šedých a černých tónech.

Ti, kdo chtějí dodat strašidelnému interiéru punc luxusu, mohou sáhnout po kombinaci černé a zlaté barvy. Tato dvojice je ostatně často používána v pohřebnictví, v interiérech tak bude působit dramaticky. Tento dojem můžete ještě umocnit užitím prvků z žuly.

Foto: Maison Valentina, The French Bedroom

Kombinace černé a zlaté barvy dodá interiéru sprirituální atmosféru.

Designových stylů existuje celá řada, vkusu se dnes meze obecně moc nekladou. Nebojte se tak být kreativní a vzít si z každého stylu to, co vás osloví a pobaví. Daný prostor pak bude odrážet vaši osobnost a hostům hodně napoví o vašem názoru na svět.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Milovníci vlídnějšího interiérového vybavení se mohou inspirovat hřejivým a domáckým Provence stylem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám