Hlavní obsah

Toaleta kombinovaná s bidetem ušetří prostor, zvýší komfort i hygienu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte způsob, jak si zlepšit život v jinak plně vybavené domácnosti, nebo vás k tomu vedou zdravotní problémy, máme pro vás tipy na kombinované toalety a bidety. Jejich velkou výhodou je úspora místa. Navíc získáte pohodlnější a hygieničtější toaletu.

Foto: Siko (2x)

Zleva: WC s bidetem Vitra V Care s ergonomickým sedátkem je designově přizpůsobeno moderním interiérům a je vybaveno mnoha funkcemi. Vzhledem a funkcemi zaujme i sprchová toaleta Grohe Sensia Arena, která má také protipřilnavý keramický povrch.

Článek

Chytré toalety jsou velkým trendem v luxusněji zařízených domácnostech. Jejich vzhled je zpravidla minimalistický, z dálky byste je od běžných nerozeznali.

Jde o kousky, které nabízejí celou plejádu přídavných funkcí. V zimních měsících například oceníte vyhřívaná sedátka, v noci podsvícení toalety a v době úklidu jednoduchou údržbu.

Foto: Sanita.cz

Závěsný klozet Cleanet Riva s bidetovací funkcí má ovladač s otočným tlačítkem z nerezové oceli.

„Chytré toalety jsou vybaveny řadou funkcí, aby poskytly ten nejvyšší komfort. Díky řadě nastavitelných režimů sprchy zajistí dokonalou hygienu a péči o pokožku. Tyto inteligentní toalety mají energeticky nenáročný provoz. Oproti běžným toaletám mají i vysoký výkon splachování, s nízkou spotřebou vody,” sdělila Lenka Lehečková, marketingová a projektová manažerka společnosti Siko.

Foto: Sapho

Elektronický bidet Blooming Lux s dálkovým ovládáním má i vyhřívané sedátko.

„Sprchový bidet oproti běžným klozetům zaručuje mnohem větší hygienu. Tato varianta kombinovaného WC je výhodná hlavně kvůli úspoře místa,” uvedl Michal Janků, konzultant značky Jika.

Instalace sprchového bidetu je podle něj obdobná jako u klasické toalety, může být umístěn v jakékoli koupelně. Jen je potřeba si pohlídat, zda není v místnosti nutné další připojení vody nebo elektřiny. Například u bidetového klozetu s ohřevem vody.

Foto: Jika

Záchody s bidetovacími funkcemi španělské značky Roca mají i snímač přítomnosti nebo integrované osvětlení.

Novinkou na trhu jsou sprchové klozety s dotykovými dálkovými ovladači. „Uživatelé ocení možnost nastavení tlaku, teploty a polohy trysky. Výhodou u těchto kousků je integrovaná samočisticí tryska před a po užití i integrovaný filtr proti zápachu," sdělil David Holejšovský z koupelnového studia Sanita.

Ti, kteří už mají v koupelně umístěnou klasickou toaletu, ale chtějí, aby poskytovala více funkcí a fungovala i jako bidet, mohou volit tzv. bidetovací sedátka. Ta promění i běžnou toaletu ve sprchové WC.

Foto: Siko

Bidetovací sedátka Coway mají jednoduchou instalaci, která nevyžaduje žádné stavební úpravy. Stačí přívod studené vody a elektrická zásuvka 230 V.

Záchod se sedátkem pak obsahuje spršku, včetně kmitavého pohybu trysky. Stejně jako u sprchových klozetů je možné individuální nastavení polohy trysky, tlaku a teploty vody i automatické čištění trysek a teplovzdušné sušení.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám