Hlavní obsah

V bytovém textilu frčí patina

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patina patří k aktuálním trendům v interiérovém designu, což mimo jiné bylo vidět i na letošním veletrhu bytového textilu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem.

Foto: Matějovský (3x)

Luxusní deka s hustým vlasem, hřejivá a sametová na omak. Atraktivní dezén Selene bude jedinečným doplňkem domova a nepostradatelným společníkem pro chladné večery. Cena 990 Kč.

Článek

Na trend reagují také domácí výrobci bytového textilu, třeba společnost Veba obohatila náš trh o kolekci Awake od dvorní návrhářky Dagmar Novákové. Výhodou je, že můžeme obléknout kuchyň, koupelnu i ložnici v jednotném stylu.

Foto: Vebaht

Vzory ručníků z kolekce Awake ve 4 barvách, rozměr 50 x 100 cm, cena 239 Kč.

Foto: Veba

Ručníky a osušky Grand z nové kolekce Awake. K dispozici jsou 4 barvy a 2 vzory, ručník 50 x 100 cm, cena 239 Kč, osuška 70 x 140 cm, cena 478 Kč.

Z čeho vybírat?

Příjemné stolování s nádechem luxusu i během všedního dne slibují běhouny a textilní ubrousky řady Carlo s vytkávaným vzorem patiny. Na omak působí příjemně a zároveň pevně, stejně jako prostírání. Potěší také jejich speciální nešpinivá úprava: pokud se na ubrus vylije tekutina, kapky zůstanou na povrchu jako krůpěje rosy.

Foto: Vebaht

Ubrusy Carlo z kolekce Awake jsou na výběr v tmavě a světle šedé, ubrousek 40 x 40 cm, cena 170 Kč, běhoun 40 x 140 cm, cena 420 Kč, na výběr je více délek běhounů i ubrus 100 x 100 cm.

Voda či jemné nečistoty se lehce odstraní vlhkým hadříkem a ubrus se tak nemusí prát po každé menší nehodě. Bonus navíc? Tato úprava není na pohled ani na dotek nijak znát.

Foto: Matějovský

Nová kolekce stylových dekoračních ubrusů přináší vzor Gavino. Atraktivní geometrický motiv s tyrkysovými, hnědými a béžovými prvky na tmavém antracitovém podkladu. Cena od 245 Kč.

Super savost a zároveň lehkost jsou vlastnosti, které oceníme u froté ručníků a osušek. Řada Grand je z prvotřídní bavlny s gramáží 500 g/m2, díky technologii tkaní jsou výrobky odlehčené, přitom si zachovávají objem, a rychle schnou.

Efekt odřeného vzoru evokuje nádech patiny. Vybírat lze z více barevných variant, každý člen rodiny tak může mít svůj vlastní ručník či osušku, zároveň bude koupelna působit s designovým doplňkem nadčasově.

Foto: Matějovský

Ručníky Silver z egyptské bavlny, která představuje absolutní špičku mezi ručníky, vyznačující se extrémní savostí, úžasnou hebkostí a dlouhou životností. Cena od 330 Kč.

Sladké sny spolehlivě zajistí damaškové povlečení Bestar Awake, k jehož výrobě se používá nejkvalitnější egyptská bavlna. Nejjemnější příze a použití žakárského tkaní evokuje reálný efekt patiny, která na světle vytváří kovové odlesky.

Foto: Vebaht

V povlečení Bestar z kolekce Awake jsou na výběr 2 barevné kombinace, šedá a aqua, souprava povlaku na polštář 70 x 90 cm a povlečení na přikrývku, cena 3950 Kč.

Damašek je na omak extrémně příjemný materiál, který zajistí v letních dnech pohodové chladivé spaní. Elegantní splývavé povlečení zase dotvoří luxusní vzhled ložnice.

Víte, jak se rodí patina?

U všech představených bytových textilií se efekt patiny rodí přímo během tkaní.

Díky tomu se vzor neodře ani neopere a ubrus, ručník či ložní souprava budou vypadat stále jako nové i po mnoha letech používání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám