Hlavní obsah

Co by měl splňovat nábytek na terasu, balkón či lodžii

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě chceme odpočívat venku. Je jedno, zda máme velkou terasu, lodžii či malý balkón. Všude lze relaxovat, stačí zvolit odpovídající velikost nábytku, který se přizpůsobí danému prostoru.

Foto: Donate

Jednoduché a komfortní. Teaková kolekce s umělým výpletem Jull našla inspiraci u dánských návrhářů. Poznávacím znamením je jednoduchost, funkčnost a odolnost materiálu vůči povětrnostním vlivům. Křeslo s područkou za 7810 Kč, odkládací stolek 3920 Kč.

Článek

V případě zahradního nábytku vybíráme nejen podle vzhledu, ale hlavně podle materiálu. Musí být kvalitní, úspěšně odolávat nepřízni počasí, dešti, slunci i větru.

Ruku v ruce s tím nás zajímá i údržba a péče o materiál. Ať už jde o dřevo, plast nebo kov (obvykle hliník), zjistíme si, co nás čeká.

Foto: Fieldmann

Na lodžii s Bellou. Krásné počasí si užíváme od rána, hned při snídani. Třídílný set Bella má úsporné rozměry, zútulní i malý prostor. Sada zahrnuje čtvercový stolek o rozměrech 60 x 60 x 73 cm a dvě židle (šířka 38 x hloubka 47 x výška 78 cm).

Foto: Bauhaus

Lehce přenosný a čistitelný. Zahradní nábytek Lara obsahuje stůl, 2x polohovací křeslo, 4x stohovatelné křeslo. Materiál ocelová konstrukce, výplet tahokov, práškově lakováno. Opěrky a područky z tvrdého eukalyptového dřeva. Cena soupravy 13 990 Kč.

Foto: Butlers

Lehátko na zahradu i pláž. Série Bondi beach nabízí lehké, snadno přenositelné a pohodlné lehátko, které lze polohovat do 4 pozic. Pět barevných variant, materiál potahu bavlna, bambusové dřevo, rozměr šířka 60 cm, délka 115 cm, výška 92 cm. Cena 1490 Kč.

Foto: Fieldmann

Do odpočinkové zóny. Zahradní lehátko Classic oceníme při opalování, čtení knížek či relaxaci ve stínu. Lze ho polohovat, rozměr 190 x 70 cm, materiál exotická akácie, cena 3649 Kč. Nosnost je 110 kg, mobilní díky kolečkům.

Zajímáme se rovněž o potahové látky a preferujeme rychleschnoucí, které nemusíme zmateně při každé přeháňce uklízet.

Na trhu jsou i top materiály, které snesou celoroční pobyt venku. To je výhodné v případě větších nábytkových sestav - pohodlných sedaček. Ty je složité v zimě skladovat, i velký dům nemá místo nazbyt.

Foto: Tchibo

Zhoupni se do pohody. Zahradní houpací křeslo oceníme na terase. Má pohodlný sedák, ocelová konstrukce je povrchově upravena práškovou barvou, područky mají dřevěný vzhled. Odolné vůči UV záření a povětrnostním vlivům. Cena 4690 Kč.

Foto: butlers

Pro romantiky do altánu. Dvojice sedí na lavičce, sleduje zapadající slunce a vychutnává si sklenku vína, kterou si odloží na střední rozkládací stolek. Lavice Banquette je z akátového dřeva, klasický tvar se zakřiveným opěradlem.

Foto: kika

Na dlouhé sezení. Zahradní nábytek Indiana v kombinaci dřevo - umělý výplet je velmi komfortní. Křeslo 4999 Kč, stůl 13 999 Kč.

Když přesto zamýšlíme nábytek na zimu umístit ve sklepě, kůlně či garáži, upřednostníme stohovatelný a skládací, který nezabere příliš místa.

Tvary, barvy a materiál volíme podle vkusu, preferujeme pohodlí, v případě lehátek možnost polohování, mobilnost.

Foto: butlers

Šetří místo a složí se. Na městský balkon je šikovná židle Daisy Jane, kterou lze snadno složit. Má květinové zdobení na područkách a sedátko z lamel, kolekci doplňuje rozkládací stůl. Cena 899 Kč.

Foto: Jub

Ochrání a texturu dřeva zachová. Dřevěný nábytek je nutné pravidelně natřít a chránit. Vhodné jsou lazurové nátěry, které zachovávají viditelnou strukturu dřeva. Třeba Jubin Lasur, ekologická, vodou ředitelná lazurovací barva pro dekorativní nátěry.

Foto: Mountfield

Slož podle potřeby. V sedací sestavě Portals se budeme cítit jako v obývacím pokoji. Sezení je nízké, lze vytvářet různé kombinace. Materiál hliník s povrchovou úpravou, eukalyptus.

Foto: Teek

Dáme si šlofíčka? Na větší terasu je možné umístit komfortní sedací sestavu Paradiso. Materiál teak, venkovní sedáky s rychleschnoucí pěnou, cena 129 115 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám