Hlavní obsah

Probuďte terasu k životu

Právo, Sylva Svobodová

Co patří na terasu? Určitě pohodlný sedací nábytek s příjemným polstrováním, odkládací stolek, hodně polštářů, měkoučké přehozy na podvečer a rozkvetlé truhlíky s letničkami či bylinky. Čas příjemného posedávání už se blíží, nechte se inspirovat!

Foto: Tchibo (2x)

Posezení v zeleni

Článek

Ranní káva na čerstvém vzduchu nám udělá dobře, stejně jako pozdní grilovačka. Opusťte obývací pokoje s televizí a užijte si chvíle na terase s knihou v ruce, s rodinou a přáteli.

Posezení v zeleni

Zahradní lavice s květinovými truhlíky „pokvete“ celé léto. Nábytek má nastavitelný sklon opěradla, je ze smrkového masivu, který je impregnovaný vůči povětrnostním podmínkám. Truhlíky jsou vyloženy perforovanou fólií, každý měří 43 x 76,5 x 43 cm. Celkové rozměry lavice jsou 182 x 96,5 x 49 cm.

Stolek na kávu

Modrá je dobrá, stejně jako elegantní odkládací stolek Tablo s dřevěnými nožkami. Zaujme minimalistickým vzhledem. Snadno se přenáší a rozlitá tekutina nebude na podlaze, stolek má totiž chytře zvednutý okraj. Prodává se v plochém balení, montáž je snadná. Výška 42 cm, průměr 50 cm, materiál: plastový kompozit a jasanové dřevo.

Foto: Designville

Čerstvé bylinky na chleba

K jaru patří zelené bylinky. Jsou zdravé a chutnají k snídani i na grilovaném steaku. Vypěstovat je lze na zahrádce nebo na terase, stačí vysít do šikovné nádoby. A rostou i v sáčku (pratelný papír) s koženým uchem. Jsou vždy po ruce a vypadají skvěle! Rozměry 12 x 12 x 18 cm, cena 485 Kč.

Foto: Uashmama

Zelenají se střechy domů

Také ve městě žijí milovníci zahradničení. Pod heslem pryč s šedí, zeleň má zelenou budují na balkónech a terasách zelené oázy klidu a pohody. Zanedbaná zákoutí dostávají nový kabátek.

Foto: Gardena

Obývák pod širákem

Na terase, lodžii nebo balkóně se odpočívá. A tak neváháme jakýkoli prostor útulně zabydlet: zahradní sedací nábytek pořídíme s měkkým polstrováním a rozmazlíme se i rozmanitými polštářky, plédy.

Na sezení a ukládání

Plastový box má univerzální použití: uložíme do něj potahy zahradního nábytku, hračky, nářadí. Prodává se v kávových barvách, má ratanový povrch a boční úchopy, lze ho snadno přenášet.

Rozměry 118,5 x 61,5 x 62,5 cm, nekoroduje. Sestavíme ho bez jakéhokoli nářadí, díly se do sebe jednoduše zacvaknou.

Foto: Fieldmann

Barevné sklo na drink

V létě dodržujeme pitný režim a dopřáváme si obyčejnou vodu nebo čerstvé šťávy s ovocem. Na venkovní posezení můžeme zakoupit speciální sadu sklenic Kartio v pastelových odstínech.

Foto: Designor

Užij si lenošku…

Na terase se odpočívá, a proto je lenoška výborný nápad. Má výplet z kvalitního textilního provázkového pletiva, nohy z akátového dřeva. Materiál je odolný vůči UV záření a povětrnostním podmínkám. Rozměry lenošky: 200 x 62 cm, cena 13 990 Kč.

Foto: Tchibo

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám