Hlavní obsah

Chytré nářadí, které potěší každého kutila

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V každé domácnosti se uplatní šroubovák, ráčnové klíče, kleště, kladivo, pilka. Ovšem výrobci nářadí nabízejí domácím kutilům multifunkční přístroje, s nimiž si můžou troufnout i na náročnější úkony jako na impregnaci krovů nebo obrábění dřeva či kovu.

Foto: Bosch

Akumulátorový vrtací šroubovák má čip a informační displej, který upozorní na optimální nastavení krouticího momentu pro šroubování, zvolí rychlost vrtání do různých materiálů, signalizuje nízkou kapacitu akumulátoru či přehřátí motoru. Cena od 3590 Kč

Článek

Některé přístroje dokonce informují o svém optimálním nastavení, mají integrované osvětlení. S takovými pomocníky jde práce od ruky snáze a také bezpečněji. Vybírejte podle potřeby!

Foto: Mountfield

Ráčnové očkoploché klíče využijeme ve špatně dostupných místech, u automobilových alternátorů či startérů. Na jedné straně mají klasický stranový klíč, na straně druhé očkový klíč s dvanáctihranným profilem, vybavený ráčnou s jemným dělením 72 zubů.

Foto: Alza

Drážkovací fréza dokáže do betonu, zdi s obkladem nebo podlah vytvořit drážky pro vedení kabelů či potrubí.

Foto: Alza

Stříkací pistole s příkonem 1200 W, objem dávkování 500 ml/ min., rychlost nanášení 3 m2/min., nádoba na barvu 1 l. V balení 2x nádoba na barvu, 3x tryska, 1x čisticí kartáč, 1x filtr na barvu. Cena 4690 Kč.

Foto: Mountfield

Úhlová bruska Patriot pomáhá na stavbě i v domácnosti. Zadní madlo a přední rukojeť, kterou lze namontovat do tří poloh, umožňují pevný úchop. Bruska má bezpečnostní pojistku spínače a aretaci hřídele pro manipulaci s kotoučem.

Foto: Mountfield

Akumulátorovou vrtačku pohánějí výkonné Li-ion baterie. Má indikátor stavu baterie, levý a pravý chod, dvě rychlosti otáčení. Nabízí možnost nastavení utahovacího momentu ve 14 stupních a v poloze pro vrtání.

Foto: Kasa

Vrtací a sekací kladivo Extol Craft 401232 pro vrtání do betonu a zdiva, pro lehké a středně těžké sekání do zdiva a betonu a k osekávání obkladů či omítek. Příkon 1050 W s otáčkami 900/min., příklepy 4000/min., síla úderu 5 J. Cena 2390 Kč.

Foto: Husqvarna

Při práci chráníme minimálně zrak (brýle za 199 Kč) a sluch (sluchátka s možností doplnění chránicího štítu za 515 Kč).

Foto: Kasa

Sada nářadí Extol Craft 6595 v lady designu je balená v praktickém pouzdře, které se vejde i do dámské kabelky. Obsahuje 23 kusů nejpoužívanějšího nářadí. Cena od 319 Kč.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám