Hlavní obsah

Lampy ve tvaru zvířat vytvoří z dětských pokojů magickou zoologickou zahradu

Novinky, tnk

Pokud chcete zpestřit nudný a všední dětský pokoj a dodat mu na zajímavosti, můžete zkusit do interiéru zakomponovat lampy i lustry s motivem různých domácích i exotických zvířat. Takové osvětlení oživí každý prostor určený pro nejmenší a dodá mu šmrnc a hravost.

Foto: Sisters Guild (3x), Qeeboo

Dětem můžete pořídit interiérové osvětlení ve tvaru pand nebo venkovní králíčky.

Článek

Motiv osvětlení můžete vybrat podle oblíbených zvířátek dítěte, vyplatí se volit barevnější kousky. Právě jasné a syté barvy totiž děti vnímají ve svém vývoji nejdříve. Teplejší barvy, jako jsou červená nebo žlutá, navíc prostor zútulní.

Foto: DaWanda, Yellow Octopus

Motivy zvířat oživí všední interiéry a dodají jim na živosti.

Osvětlení ve tvaru zvířat zpravidla slouží jako doplňkové, případně náladové. Lampičky vydávají spíš tlumenější světlo a jsou zpravidla určeny pro žárovky s nižší svítivostí. Jde tak o vhodné noční osvětlení pro děti, které nerady usínají za tmy.

Foto: Yellow Octopus, MiaFleur

Motivy slona nebo opice vnesou do pokoje exotického ducha.

Výhodou těchto kousků je, že přes den poslouží jako svébytná dekorace. Nemusíte se tak bát výraznějších kousků.

V dívčích pokojích zazáří například lampička s motivem motýlků nebo klece s ptáčky, v chlapeckých pokojích pobaví lampičky v podobě svítících dinosaurů.

Foto: DaWanda, Mira Mira

Motýlci umístění v oblasti stínítka lampy vrhají působivé stíny na stěnu.

Osvětlení se zvířecími motivy můžete uplatnit i v jiných místnostech. Pro ložnice dospělých ale volte uměřenější a funkčnější kousky, kde je motiv zvířete jen součástí podstavce a lampa má stejné vlastnosti jako většina podobných kousků.

Foto: The French Bedroom, Sisters Guild

Zvířata mohou být efektní součádtí podstavce lamp.

Do obývacích pokojů pak volte ideálně kousky, které na sebe na první pohled nepoutají pozornost. Ideální je jednobarevné osvětlení, jehož tvary vyniknou až při rozsvícení. Pokud budete mít návštěvu, pokoj nebude působit infantilně a naivně.

Foto: Sisters Guild

Pokud chcete decentnější osvětlení, volte jednobarevné kousky.

Lidé, kdo by chtěli uplatnit zvířecí motivy i na jiných prvcích v interiéru, než je osvětlení, mohou sáhnout i po různých soškách či obrazech se zvířecí tematikou nebo třeba po nevšedních židlích se zvířecími motivy. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám