Hlavní obsah

Luxusní židle s motivy zvířat zaujmou realistickým vzhledem

Novinky, Bohumila Kunertová

Pořízení domu či bytu v pronájmu je jen jeden z prvních kroků k vlastnímu bydlení. Další nezbytností, která teprve udělá z prázdných stěn skutečný domov, je vybavení. Firmy chrlí každoročně nové a nové trendy, a tak se není čemu divit, že některé domácnosti jsou téměř nachlup stejné. Chcete-li se odlišit od průměrnosti, pořiďte si netradiční nábytek, třeba ve tvaru zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na zadní část židle. Autor si dal záležet na co nejvěrnějším ztvárnění zvířecího motivu - chobotnice.

Článek

Určitě nikdo by nechtěl mít stejně vybavený domov, jako má jeho soused nebo příbuzný. Při počtu firem, které nabízejí vybavení a doplňky do bytu, se již naštěstí nabízí mnoho kombinací, jak si byt zařídit i s běžným nábytkem a přitom zůstat alespoň trošku originální. I tak se ale v dnešní době nevyhneme určitým zajetým modelům, které nám firmy nabízejí.

Foto: Profimedia.cz

Do každého bytu asi nezapadne, ale rozhodně zaujme.

Foto: Profimedia.cz

Židle španělského autora Maxima Riery v interiéru rozhodně nepřehlédnete.

Vybavíte-li si dům židlemi z kolekce Španěla Maxima Riery, od všednosti a klasických stylů se určitě odlišíte. Jeho Animal Chair Collection je charakterizována nejen spojením s přírodou, ale apeluje i na různé zvířecí druhy, které se ukrývají uvnitř člověka a jsou spjaty s jeho osobností.

Kolekce prozatím zahrnuje pět základních zvířecích motivů - chobotnici, nosorožce, lva, velrybu a mrože. Do budoucna by ale měly přibýt další.

Foto: Profimedia.cz

Židle s vypodobením mrože spíše připomíná pohovku.

Foto: Profimedia.cz

Jako nejjednodušší motiv by mohla být označena židle ve stylu velryby.

Každá židle je pečlivě navržena tak, aby spolu ladily základní prvky - umění lidského designu, krása přírody a nádhera zvířecí říše.

Maximo Riera se mezi umělci pohybuje již třicet let. Mezi jeho hlavní obory patří fotografie, malířství a sochařství, stihl už také publikovat sbírku poezie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám